Quinoa-spelt ontbijtje met kaneel, pecannoten en bosvruchten

berry_quinoa
aantal_personen bereidingstijd moeilijkheidsgraad
4 personen bereidingstijd 30 minuten
+ 1 uur weken
Makkelijk

Van de twee typische “oergranen” quinoa en spelt maak je een verrassend en hartverwarmend ontbijtje (of lunch… of tussendoortje… of… wanneer je maar wilt!). Op smaak gebracht met kaneel en agavesiroop, krokant geroosterde pecannoten en friszoete bosvruchten!

INGREDIËNTEN

  • 75 gram GreenAge spelt
  • 100 gram GreenAge rode quinoa
  • 350 ml melk
  • 300 gram verse bosvruchten zoals rode bessen, bramen, frambozen
  • 1/2 theelepel kaneelpoeder
  • 100 gram grof gehakte, geroosterde pecannoten of walnoten
  • 4 theelepels agavesiroop, ahornsiroop of honing

BEREIDEN

  1. spoel het spelt in en vergiet onder koud stromend water, doe het in een kom en zet het onder water, laat een uur weken
  2. breng een pan water aan de kook
  3. kook hierin het spelt in ca. 20 minuten beetgaar
  4. giet het spelt af in een vergiet en laat goed uitlekken
  5. tegelijkertijd met het spelt, kun je de quinoa garen: breng de melk aan de kook, spoel de quinoa af in een zeef of fijn vergiet onder koud stromend water
  6. doe de quinoa in de melk, laat ca. 15 minuten zachtjes garen tot de melk is opgenomen, maak ondertussen de bosvruchten schoon
  7. draai het vuur uit en laat de quinoa 5 minuten staan met het deksel op de pan
  8. roer spelt en kaneel door de quinoa en verdeel over 4 kommen
  9. verdeel bosvruchten en pecannoten over de kommen en sprenkel er de agavesiroop over

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Laatste pins

Volg ons

Links