Pompoen-mosterdsoep

recept-van-de-maand-pompoen-mosterdsoep-greenage
aantal_personen bereidingstijd moeilijkheidsgraad
4 personen 45 minuten Makkelijk

In de meeste recepten voor mosterdsoep wordt mosterd gebruikt. Da’s op zich niet vreemd natuurlijk. Wanneer je mosterdzaad gebruikt in plaats van mosterd, krijg je een heel ander effect: de soep wordt minder zuur en de mosterdsmaak milder maar kruidiger. Dit combineert perfect met het zoete, aardse karakter van pompoen. De schil van die pompoen laat je lekker zitten, want die wordt net zo zacht als het vruchtvlees en geeft juist een krachtige smaak en kleur aan de soep.

INGREDIËNTEN VOOR DE SOEP

  • 1 pompoen van ongeveer 1 kilo, goed gewassen, ongeschild, pitjes verwijderd & in blokjes van ca. 3 x 3 cm gesneden
  • 2 uien, in kleine stukjes gesneden
  • 2 knoflooktenen, in kleine stukjes gesneden
  • de blaadjes van 10 takjes tijm
  • 2 eetlepels GreenAge mosterdzaad Van Hollandsche Bodem
  • olijfolie
  • 150 ml droge witte wijn
  • 1 liter bouillon (van groenten of gevogelte, liefst zelf gemaakt of van een blokje van uitstekende smaak en kwaliteit)
  • peper en zout

VOOR OVER DE SOEP

  • 50 gram GreenAge pompoenpitten
  • 1 eetlepel GreenAge mosterdzaad Van Hollandsche Bodem
  • 1 tl olijfolie
  • ½ tl zoutvlokken of grof zeezout

BEREIDEN

  1. verhit een flinke scheut olijfolie in een koekenpan
  2. fruit hierin ui, knoflook, tijm en mosterdzaad enkele minuten tot de uien glazig zijn
  3. doe de pompoen erbij en fruit 5 minuten mee
  4. blus met de wijn (of vervang de wijn voor bouillon als je liever geen wijn gebruikt) en roer langzaam tot de wijn bijna verdampt is
  5. doe de bouillon in de pan, breng aan de kook en draai daarna het vuur laag tot de inhoud van de pan nèt tegen de kook aan blijft
  6. laat zachtjes 20-30 minuten garen tot de pompoen zacht is
  7. rooster ondertussen pompoenpitten, mosterdzaad en zoutvlokken ca. 5 minuten in een heel klein beetje olijfolie in een koekenpan, schep in een kommetje
  8. pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout
  9. serveer met de geroosterde pompoenpitten & mosterdzaad met zoutvlokken

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Laatste pins

Volg ons

Links