Pinda & melkchocolade 

JAMMIE DOOR EENVOUD, EENVOUDIG JAMMIE!

 

De combinatie van pinda’s en melkchocolade is natuurlijk niet toevallig en evenmin een unieke uitvinding. Deze combinatie is een allemansvriend die je in conventionele vorm in allerlei kleuren tegen komt, maar welke wij bij GreenAge toch echt een stuk lekkerder vinden zonder zo’n gekleurd laagje suiker. We houden het dus lekker simpel, lekker eenvoudig en dus eenvoudig jammie!

Chocolade maken gaat ongeveer zo: cacaovruchtboeren oogsten cacaovruchten en halen de bonen eruit. Deze fermenteren (gisten) enkele dagen in houten kisten, bedekt met bananenbladeren. Daarna drogen ze de bonen in de zon en komen ze naar België waar onze chocolademaker de bonen kraakt. Bij dat kraken komen de kernen van de bonen vrij (die we ook wel kennen als “cacaobibs”) en deze roosteren en malen ze fijn. Deze “cacaomassa” is de basis voor pure chocolade. Melkchocolade maak je door er – vanzelfsprekend – melk in te verwerken. Melkchocolade is niet alleen lichter van kleur, maar ook zachter en romiger van smaak.

 

Bestel binnenkort pinda & melkchocolade

Ook lekker:

quote quote quote quote

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Laatste pins

Volg ons

Links