Pijnboompitten RAW

OH DENNEBOOM< WAT ZIJN JE PITJES WONDERSCHOON!

 

Er zijn zo’n 100 verschillende soorten pijnbomen (dennen), waarvan er ongeveer 20 eetbare pitjes hebben. Deze pitjes zijn de zaden die vrij komen wanneer de dennenappels rijp zijn. Om deze zaden zitten een harde vliesjes en na deze te kraken, kom je bij de pijnboompitten. Onze pijnboompitten komen uitsluitend van de Pinus Koraiensis en vormen daarom geen risico voor smaakvervorming (wat nogal eens voorkomt bij pijnboompitten die afkomstig zijn van andere Aziatische dennen).
 
Pijnboompitten raw kun je zo eten, maar wanneer je ze even roostert in een droge koekenpan, komt een heerlijk nootachtige geur en smaak vrij. De beroemde Italiaanse pesto maak je op basis van pijnboompitten, basislicum en Parmezaanse kaas. Ook over salades komen pijnboompitten uitstekend tot hun recht. Maar wat dacht je van een quiche met zacht gegaarde rode ui, tijm, geitenkaas, rozijnen en pijnboompitten? Of een kastanjetaart met gekarameliseerde pijnboompitjes?

 

Waar te koop?

bestel_in_onze_webshop-bulgur

Recepten met pijnboompitten RAW

binnenkort_recepten

Ook lekker:

quote quote

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Laatste pins

Volg ons

Links