Parelgerst (parelgort)

GRUWEL-IJK LEKKER EN VEELZIJDIG!

Parelgerst is geparelde gerst. Oftewel: gepolijste gerst, het buitenste laagje is eraf geschuurd. Gerst is als het ware de volkoren variant van parelgerst. Parelgerst gaat ook door het leven als (parel) gort.
 
Traditionele gerechten met gort zijn karnemelkse pap en “watergruwel” van bessensap, kaneel, krenten, rozijnen en gort, parelgerst dus. Deze gerechten klinken misschien niet zo aantrekkelijk maar zijn het absoluut wel, tijd voor een gort-revival vinden wij bij GreenAge! En niet alleen in zoete gerechten. Je gebruikt parelgerst bijvoorbeeld ook prima als basis voor risotto, in plaats van rijst en pasta, in soepen en in sauzen.

Bestel parelgerst

bestel_in_onze_webshop-spelt2

Recepten met parelgerst

quote

Ook lekker:

quote quote

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Laatste pins

Volg ons

Links