Pad thai met cashewnoten en grote garnalen

pad_thai
aantal_personen bereidingstijd moeilijkheidsgraad
2 personen 25 minuten Gemiddeld

Iedereen die in Thailand is geweest, kent de eetkraampjes op iedere hoek van de straat waar de meest heerlijke geuren vandaan komen. Pad Thai is typisch “streetfood”, recht voor je neus wordt in enkele minuten Thailand’s nationale gerecht voor je klaargemaakt en geserveerd in een bananenblad op krant. De smaken van een goed klaargemaakte Pad Thai “ontvouwen” zichzelf, afhankelijk van waar je op bijt. Essentieel voor de Thaise keuken en dus ook voor Pad Thai is de balans tussen zoet, zout en zuur dus lekker veel proeven tijdens het koken!

INGREDIËNTEN

  • 2 el arachide- of zonnebloemolie
  • 1 chilipeper, schuin in ragfijne plakjes gesneden
  • 1 knoflookteen, gehakt
  • stukje gember (2,5 cm) dun geschild en fijngehakt
  • 4 lente-uitjes, in schuine ringetjes gesneden
  • handvol taugé
  • 12 grote rauwe garnalen, gepeld
  • 100 gram stevige tofu
  • 1 tl garnalenpasta (trassie)
  • 1 el tamarindepasta
  • 2 eetlepels palmsuiker
  • 50 g GreenAge cashewnoten RAW, gehakt
  • 150 g rijstnoedels
  • 2 eieren, geklopt
  • sap van 1 limoen
  • flinke scheut vissaus
  • bosje koriander, grof gehakt

BEREIDEN

  1. algemeen: Pad Thai is binnen een paar minuten klaar. Te lang in de pan laten zitten, te veel roeren en je Pad Thai is mislukt. Zorg dus dat je eerst alle ingrediënten hebt voorbereid: gesneden, gehakt, in kommetjes. En zet alvast borden klaar waarop je het gerecht gaat serveren.
  2. maak de noedels volgens de gebruiksaanwijzing, let op: de gaarheid van de noedels kan dit gerecht maken of breken, zorg dat ze liever te stug zijn dan te zacht. Stugge noedels worden vanzelf zachter tijdens het roerbakken. Te zacht blijft te zacht en wordt een soort “prak” wanneer je gaat roerbakken.
  3. rooster de cashewnoten in een droge (koeken)pan tot ze lichtbruin kleuren, haal uit de pan en laat even afkoelen, hak ze daarna grof en zet weg tot gebruik
  4. snijd de tofu in blokjes van ca 2 x 1 cm, dep ze goed droog
  5. verhit 6 eetlepels olie en bak hierin de tofu goudbruin, haal uit de olie en laat uitlekken op een bord met keukenpapier, zet weg tot gebruik
  6. zet een wok op hoog vuur, wacht tot hij gaat walmen en doe er dan de olie in en meteen daarna chilipeper, knoflook, gember en de helft van de lente-uitjes tot ze zacht worden
  7. voeg taugé, garnalen, tamarindepasta, palmsuiker en garnalenpasta toe; bak ze mee tot de garnalen ondoorzichtig zijn (ca. 2 minuten)
  8. roer de helft van de cashewnoten en alle noedels erdoor
  9. duw het naar één kant van de wok en bak de geklopte eieren aan de andere kant (alsof je roerei maakt)
  10. roer tot het ei gaar is, doe de tofu in de wok en meng beide ingrediënten door de noedels
  11. breng op smaak met het limoensap en vissaus (naar eigen smaak dosering bepalen, blijven proeven dus)
  12. serveer direct, bestrooid met de koriander en de rest van de cashewnoten

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Laatste pins

Volg ons

Links