Bio producten

Muesli-honingrepen met kokos, noten & gedroogd fruit

MUESLI-HONINGREPEN-MET-NOTEN,-KOKOS-&-GEDROOGD-FRUIT
aantal_personen bereidingstijd moeilijkheidsgraad
10-12 stuks ca. 60 minuten + 3 uur afkoelen Makkelijk

Mueslirepen zijn het allerlekkerst wanneer je ze zelf maakt. Prettige bijkomstigheid is dat jij bepaalt wat er allemaal in zit! Goed verpakt blijven ze makkelijk 5 dagen goed, dus wanneer je ze in het weekend maakt, heb je voor de hele werkweek je gezonde & snelle ontbijtje of tussendoortje al klaar! Tip: experimenteer met alle soorten noten, zaden en gedroogd fruit die jij lekker vindt tot je jouw ultieme smaakcombinatie gevonden hebt.

INGREDIËNTEN

  • 200 gram havervlokken
  • 100 gram GreenAge kokos
  • 150 gram grof gehakte pecannoten of amandelen
  • 25 gram pompoenpitten
  • 5 eetlepels kokosolie
  • 275 gram honing
  • het sap van ½ limoen
  • het merg van ½ vanillestokje (optioneel)
  • een snuf zout
  • 70 gram GreenAge cranberries
  • 70 gram GreenAge vlierbessen
  • 70 gram gedroogde abrikozen, fijn gehakt

BEREIDEN

  1. warm de oven voor op 180 graden
  2. bekleed een bakplaat met bakpapier
  3. meng havervlokken, noten, kokos en pompoenpitten, verdeel over de bakplaat en rooster 10-15 minuten in de oven tot het mengsel lichtbruin begint te kleuren
  4. haal de plaat uit de oven en verlaag de oventempratuur naar 150 graden
  5. doe het geroosterde havervlokkenmengsel in een grote kom
  6. bekleed een bakvorm of braadslede van ca. 20 x 30 cm met bakpapier
  7. doe kokosolie, limoensap, vanille en zout in een steelpannetje en breng langzaam aan de kook, laat een minuutje zachtjes borrelen en giet het daarna over het havervlokkenmengsel
  8. strooi het gedroogde fruit erover en meng alles goed door elkaar
  9. giet het mueslimengsel in de bakvorm
  10. verdeel het mengsel gelijkmatig over de vorm en druk het mengsel met nat gemaakte vinger enigszins aan
  11. bak ca. 25-30 minuten in de oven tot het mueslimengsel mooi goudbruin is
  12. haal de vorm uit de oven en laat minimaal 3 uur afkoelen
  13. snijd in vierkanten of rechthoekige repen

 

VARIATIETIP

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Instagram

Volg ons

Links