Met blauwaderkaas gevulde dadels

gevulde_dadels
aantal_personen bereidingstijd moeilijkheidsgraad
24 stuks 10 minuten Makkelijk

Dadels combineren uitstekend met (klassieke) hartige smaken, zoals die van kaas, spek en paté. Gedroogde dadels zijn (ook geopend) lang houdbaar en kun je dus altijd thuis op voorraad hebben. In een handomdraai heb je een heerlijk borrelhapje op tafel: gevuld met een reepje blauwaderkaas bijvoorbeeld. Maar experimenteer vooral met varianten hierop door de dadels te vullen met grove paté of roomkaas. Of vul ze niet maar omwikkel de dadels met een reepje spek, 10 minuutjes in een hete oven en smullen maar!

INGREDIËNTEN

  • 24 GreenAge dadels
  • 250 gram blauwaderkaas zoals Bleu d’Auvergne of Danish Blue
  • wat plukjes tuinkers

BEREIDEN

  1. snijd de dadels in de lengte doormidden
  2. snijd de blauwaderkaas in 24 reepjes, net iets langer en breder dan de dadels
  3. leg een stukje kaas tussen iedere 2 dadelhelften
  4. garneer met plukjes tuinkers
  5. leg ze op een mooi bord of platte schaal en serveer op kamertemperatuur

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Laatste pins

Volg ons

Links