Mediterrane bulgursalade

mediterrane bulgursalade
aantal_personen bereidingstijd moeilijkheidsgraad
4 personen 30 minuten Makkelijk

Bulgur is een typisch Mediterraan / Midden-Oosters product wat het zowel warm als koud heel goed doet als bijgerecht. En voeg je aan deze salade met Mediterrane smaken wat feta of gerookte kip toe, dan heb je meteen een complete lunch of licht diner!

INGREDIËNTEN

  • 200 gram GreenAge bulgur
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • de blaadjes van 5 takjes basilicum, in stukjes gescheurd
  • de blaadjes van 3 takjes bladpeterselie, grof gehakt
  • 30 gram groene olijven, in plakjes
  • 30 gram zwarte olijven, in plakjes
  • 2 grote rijpe dieprode tomaten zoals San Romano tomaten, zaadjes verwijderd, in stukjes gesneden
  • 1/3 komkommer, zaadjes verwijderd, in stukjes gesneden gram bulgur
  • 1/3 rood pepertje, zaadjes verwijderd en fijngehakt
  • peper en zout
  • een scheut extra vergine olijfolie
  • sap van 1 tot 3 citroenen

BEREIDEN

  1. verhit een scheutje olijfolie en fruit hierin zachtjes de sjalot en knoflook
  2. voeg de bulgur toe, roer even om
  3. giet er zoveel heet water bij als nodig is om de bulgur ca. 1 cm onder water te zetten
  4. draai het vuur uit en laat de bulgur ca. 15 minuten rusten
  5. roer de bulgur los en laat enigszins afkoelen
  6. voeg alle overige ingrediënten toe
  7. breng op smaak met extra vergine olijfolie, citroensap en peper en zout

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Laatste pins

Volg ons

Links