Rode linzensoep met kokos, mango & koriander

rode-linzensoep
aantal_personen bereidingstijd moeilijkheidsgraad
4 personen ca. 45 minuten Gemiddeld

Een klassieke rode linzensoep wordt ineens veel spannender wanneer je er kokosmelk en mango in gebruikt! Kruidige, typisch Aziatische specerijen als gember, sereh, koriander en komijn maken de soep lekker pittig, wat perfect combineert met de zoete smaak van mango!

INGREDIËNTEN

  • milde olijfolie
  • 2cm verse gember, geschild en geraspt
  • de kern van 1 serehstengel, heel fijn gesneden
  • 1 serehstengel, gekneusd (met een pannetje) en in stukken van 5 cm gesneden
  • ¼ theelepel komijnzaadjes
  • ¼ theelepel korianderzaad
  • ¼  theelepel currypoeder
  • 1 knoflookteen, geperst
  • 1 klein rood pepertje, zaadjes verwijderd, fijngesneden
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 1 kaneelstokje
  •  100 gram GreenAge rode linzen
  • 80 gramGreenAge Belugalinzen
  • 1 liter (zelfgemaakte) groentebouillon of bouillon van 3 groentebouillonblokjes
  • 1 blik kokosmelk (ca.400 ml)
  • 1 mango, geschild en in hele kleine blokjes gesneden
  • het sap van 1 limoen
  • 10 stelen verse koriander, fijngesneden (blaadjes en stelen apart!)
  • 3 bosuitjes, in dunne ringetjes gesneden
  • een handje GreenAge kokos
  • peper en zout

BEREIDEN

1. spoel de linzen in een vergiet of zeef onder koud stromend water
2. doe knoflook, gember, sereh, komijn, korianderzaad, currypoeder, korianderstelen en rode peper in een vijzel of keukenmachine en maak er een grove pasta van
3. fruit sjalot in een scheutje olijfolie (niet bruin laten worden) in een soeppan
4. doe de specerijenpasta erbij en fruit enkele minuten zachtjes mee tot de geuren vrij komen
5. doe het kaneelstokje, de stukken serehstengel en de helft van de mango erbij, fruit een minuutje mee
6. voeg de linzen, kokosmelk en bouillon toe en breng aan de kook
7. draai het vuur laag en laat ca. 20 minuten zachtjes garen
8. voeg de rest van de mango toe en gaar nog 5 minuten door
9. haal kaneelstokje en serehstengels eruit
10. breng op smaak met limoensap, peper en zout
11. strooi bosui, koriander en gedroogde kokosschilfers over de soep en serveer direct

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Laatste pins

Volg ons

Links