Bio producten

Lamsschenkels met ras el hanout, gekarameliseerde ui en rozijnen met bulgur

Lamsschenkels
aantal_personen bereidingstijd moeilijkheidsgraad
4 personen 75 minuten Gemiddeld

Dit gerecht heet “mrouzia” in het Marokkaans en is een combinatie van zoete, kruidige en aardse smaken. Het specerijenmengsel “ras el hanout” betekent letterlijk vertaald “het beste van de winkel” en bestaat uit minimaal 12 maar soms wel 50 verschillende kruiden! Het geeft het lamsvlees die typisch Marokkaanse smaak!

INGREDIËNTEN

  • 8 lamsschenkels
  • 1 theelepel saffraandraadjes
  • 1 flinke eetlepel ras el hanout
  • 3 eetlepels milde olijfolie
  • 300 gram grote rozijnen
  • 5 uien, in dunne ringen gesneden
  • 3 tenen knoflook, in heel dunne plakjes gesneden
  • 3 eetlepels honing
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 100 gram geroosterde amandelen
  • 200 gram GreenAge bulgur
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, uitgeperst

BEREIDEN

  1. meng ras el hanout en saffraan met 3 eetlepels olijfolie
  2. wrijf hier de schenkels stevig mee in en laat minimaal 30 minuten maar liefst een paar uur marineren
  3. verhit een flinke scheut milde olijfolie in een tajine of zware (gietijzeren) braadpan
  4. braad de schenkels rondom bruin (met marinade erbij) in ca. 5 minuten
  5. voeg zoveel water toe als nodig is tot de schenkels net onder staan
  6. gaar de schenkels in ca. 30 minuten op laag vuur met een deksel op de pan, roer af en toe om
  7. week de rozijnen een minuut of 10 in een kommetje heet water, giet af en knijp de rozijnen uit
  8. haal de schenkels uit de pan, leg ze op een schaal, houd het vocht apart
  9. doe een scheutje olijfolie in de pan en fruit op laag vuur ui en knoflook tot de uien zacht en gekarameliseerd zijn (duurt minimaal 15 minuten)
  10. verhit in een andere pan een scheutje olijfolie en fruit hierin zachtjes de sjalot en knoflook
  11. voeg de bulgur toe, roer even om
  12. giet er zoveel heet water bij als nodig is om de bulgur ca. 1 cm onder water te zetten
  13. draai het vuur uit en laat de bulgur ca. 15 minuten rusten
  14. voeg komijn, kaneel en rozijnen toe aan de uien en fruit een minuutje zachtjes mee
  15. doe de honing en het vocht van de lamsschenkels erbij, kook eventueel iets in
  16. doe de lamsschenkels erbij en roer alles voorzichtig door elkaar
  17. breng op smaak met peper en zout
  18. strooi de amandelen over de lamsschenkels
  19. roer de bulgur los, breng op smaak met peper en zout en serveer met een frisse salade bij het lamsvlees

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Instagram

Volg ons

Links