Kruidige yoghurtdip met citroen en hazelnoten

yoghurtdip
aantal_personen bereidingstijd moeilijkheidsgraad
4 personen 15 minuten Makkelijk

Warm zonnig weer vraagt om frisse gerechten! Deze heerlijk frisse, Midden-oosters getinte yoghurtdip is klaar in een handomdraai en serveer je bij borrel of bbq of als voorgerecht.

INGREDIËNTEN

  • 750 g volle Turkse of Griekse yoghurt of hangop
  • 1 teen knoflook
  • rasp van 1 citroen
  • sap van ½ citroen
  • 1 theelepel z’atar
  • ½ theelepel oregano
  • ½ theelepel chilivlokken
  • ½ theelepel sumak
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 40 g GreenAge hazelnoten geblancheerd
  • de blaadjes van 5 takjes platte peterselie
  • ½ theelepel fleur de sel / zoutvlokken

BEREIDEN

  1. rooster de hazelnoten in een droge koekenpan op middelhoog vuur goudbruin, haal uit de pan en laat ze afkoelen
  2. hak ondertussen de peterselie fijn
  3. meng de droge kruiden (zonder zout) in een kommetje
  4. doe de yoghurt in een kom, rasp hierboven de citroenschil en knijp knoflook erboven uit, meng alles door elkaar terwijl je rustig roert (niet te fanatiek, anders verliest de yoghurt de stevigheid)
  5. verdeel de yoghurt over een platte schaal
  6. hak de hazelnoten grof (tip: leg ze op een schone theedoek, vouw de theedoek dicht en sla een paar keer met een zware steelpan op de doek)
  7. bestrooi / besprenkel de yoghurt met alle overige ingrediënten in de volgorde: citroensap – droge kruiden – fleur de sel – olijfolie – hazelnoten – peterselie
  8. serveer met Turks brood of naan of platbrood of ieder ander brood wat je lekker vindt, als je het maar in “repen” kunt snijden waarmee je een “lik” van de yoghurt kunt nemen

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Laatste pins

Volg ons

Links