Kruidige carrotcake

KRUIDIGE-CARROTCAKE
aantal_personen bereidingstijd moeilijkheidsgraad
12 personen 90 minuten Makkelijk

“Bakker, heeft u ook worteltjestaart?” Wie kent deze mop nou niet? Als kind leek mij (Zij van GreenAge) worteltjestaart ronduit vies. Wortel & taart in 1 gerecht kan niet goed gaan. Inmiddels weet ik wel beter en blijkt carrotcake niet alleen waanzinnig jammie maar ook nog eens in vele versies een steeds weer verrassend baksel. Heel Holland bakt worteltjestaart zeg maar ;- )

INGREDIËNTEN

  • 275 ml milde olijf- of koudgeperste zonnebloemolie
  • 150 gr GreenAge kokosbloesemsuiker
  • 125 GR GreenAge dadelstukjes
  • 5 eieren, gesplitst
  • rasp en sap van 1 sinaasappel
  • rasp en sap van 1 limoen
  • 175 gr speltbloem of –meel
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 100 gr GreenAge walnoten, fijn gehakt
  • 50 gr GreenAge walnoten (voor garnering)
  • 1 tl kaneel
  • ¼ tl gemalen kruidnagel
  • ¼ tl gemalen nootmuskaat
  • ¼ tl gemalen anijszaad
  • 1 cm verse gemberwortel, geschild en geraspt
  • 250 g wortel, geschild en grof geraspt
  • snuf zout
  • snuf zwarte peper

BEREIDEN

  1. warm de oven voor op 180 graden
  2. vet een rond of vierkant bakblik (ca. 24 cm breed) in met milde olijf- of koudgeperste zonnebloemolie
  3. klop olie & suiker met een handmixer luchtig en klop er daarna 1 voor 1 de eidooiers door
  4. klop sinaasappel- en limoenrasp door het mengsel
  5. doe dadelstukjes, bloem, bakpoeder, wortel, gehakte noten en alle specerijen (behalve zout) bij het mengsel en roer goed door
  6. klop in een aparte kom de eiwitten stijf met een snuf zout, spatel voorzichtig door het beslag, garneer met de 50 gram (niet gehakte) walnoten
  7. giet het beslag in de vorm en gaar de carrotcake 55 minuten in het midden van de oven – controleer de gaarheid met een satéprikker (als deze er schoon en droog uit komt, is de cake gaar)

TIPS

  1. smeer een royale laag icing over de cake wanneer deze volledig is afgekoeld – garneer in dat geval de cake niet met de walnoten voordat deze de oven in gaat, maar strooi ze over de icing
  2. receptuur voor een frisse limoenicing: 200 g roomkaas, 100 g mascarpone, 75 g poedersuiker & rasp en sap van 2 limoenen → luchtig kloppen met de handmixer

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Laatste pins

Volg ons

Links