Korrels in je keuken – jammie & easy!

Hij & Zij van GreenAge verpakken hun granen ongemalen. Je krijgt de hele korrel en met een reden: wanneer je deze korrels gaart, kun je er ongelooflijk veel kanten mee op. Én proef je de volle, pure smaak van het graan. Zoals het bedoeld is.
 
Graankorrels garen is veel makkelijker dan je denkt: een uurtje weken in koud water (tarwe beter een nachtje) en daarna in ruim water koken met naar smaak wat zout. Afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur, kook je ze wat verder door (tot zo’n 35-45 minuten) of houd je het bij een stevige “al dente” bite (tot zo’n 20-25 minuten). Je kunt er ook voor kiezen om het weken over te slaan en de korrels meteen in kokend water te strooien. Verleng in dat geval de kooktijd met ongeveer 20 tot 30 minuten. De korrels giet je vervolgens door een zeef en laat je afkoelen. Doe ze in een goed afsluitbare bak en zet deze in je koelkast. Ze blijven dan zeker 5 dagen goed.

Zo heb je altijd je graankorrels klaar voor gebruik, dus experimenteer!

  • door of in plaats van muesli
  • over of als basis van je salade
  • in de soep
  • als basis voor risotto
  • in plaats van rijst, pasta en aardappelen
  • door sauzen
  • in stoofschotels

Keukentips:

  • kneed een handje gare korrels door brooddeeg, besmeer het brood voordat je het gaat bakken met wat losgeklopt ei en bestrooi met gare graankorrels (samen met pompoen- en zonnebloempitten bijvoorbeeld)
  • meng verschillende graansoorten voor een verrassende combinatie van smaken, kleuren, geuren & texturen
  • roerbak jouw lievelingsgroenten (al dan niet met vlees, vis of gevogelte) en bak hier in de laatste minuten je graankorrels in mee
  • natuurlijk kun je de granen ook zelf malen en er dan het lekkerste brood, knapperigste zoete en hartige koekjes mee bakken

De hele graankorrels van GreenAge:

quote quote quote quote quote quote
quote quote

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Laatste pins

Volg ons

Links