Kiptajine met olijven, citroen en koriander met bulgur

Kiptajine_met_olijven
aantal_personen bereidingstijd moeilijkheidsgraad
4 personen 2 uur Gemiddeld

Een tajine is een van oorsprong Marokkaanse aardewerken stoofpan met een relatief hoog kegelvormig deksel. Alles wat lekker lang en rustig gaar mag stoven, is geschikt om in een tajine klaar te maken (maar een gewone braadpan gebruiken mag natuurlijk ook). Zoals kip bijvoorbeeld, met Noord-Afrikaanse smaken!

INGREDIËNTEN

  • 8 kippedijen of -poten met bot
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1/2 theelepel kaneelpoeder
  • 3 eetlepels olijfolie
  • een flinke scheut olijfolie
  • 3 flinke uien, grof gehakt
  • 5 teentjes knoflook, gehakt
  • 2 ingemaakte citroenen, in plakjes, afgespoeld en pitjes verwijderd
  • 100 gram groene olijven
  • 1,5 liter kippenbouillon
  • peper en zout
  • de blaadjes van een flinke bos verse koriander, grof gehakt
  • 200 gram GreenAge bulgur
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, uitgeperst

BEREIDEN

  1. meng koriander-, komijn-, gember- en kaneelpoeder met 3 eetlepels olijfolie
  2. wrijf hier de kip stevig mee in en laat minimaal 3 uur en liefst een hele nacht marineren
  3. verhit een flinke scheut olijfolie in een tajine of zware (gietijzeren) braadpan
  4. braad de stukken kip rondom bruin en haal ze uit de pan
  5. doe eventueel een nieuw scheutje olijfolie in de tajine en fruit hierin ui en knoflook
  6. voeg citroen, olijven, kip en 1/2 liter bouillon toe
  7. meng voorzichtig, dek de pan af en laat ongeveer 1,5 uur zachtjes stoven, roer af en toe voorzichtig even om
  8. verhit een scheutje olijfolie en fruit hierin zachtjes de sjalot en knoflook
  9. voeg de bulgur toe, roer even om
  10. giet er zoveel heet water bij als nodig is om de bulgur ca. 1 cm onder water te zetten
  11. draai het vuur uit en laat de bulgur ca. 15 minuten rusten
  12. breng de kiptajine op smaak met peper en zout
  13. strooi koriander over de kip
  14. roer de bulgur los, breng op smaak met peper en zout en serveer met een frisse salade bij de kiptajine

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Laatste pins

Volg ons

Links