Kikkererwten

VAN ALLE TALEN THUIS: VAN SISSERERWTEN (VLAAMS) TOT GARBANZO’S (SPAANS), CHANA (INDIAAS) EN CHICK-PEAS (ENGELS)

 

De kikkererwt groeit met 2 tot 3 tegelijk in 1 peul en is groter en grover dan de gewone groene of gele erwt. Al sinds 8000 jaar werd de kikkererwt geteeld in Anatolië (het Aziatische deel van Turkije). Van daaruit verspreidde deze peulvrucht zich naar het Middellandse Zeegebied en India. Kikkererwten dragen de naam van de bekende groene beestjes maar hebben niets met kikkers te maken. “Keker” is de oud-Hollandse naam voor kikkererwt en is afgeleid van het Latijnse “cicer” wat “grauwe erwt” betekent. In de loop der tijd is de naam verbasterd tot kekererwt en uiteindelijk kikkererwt.
 
Deze peulvrucht is het meest bekend als hoofdingrediënt voor houmous en falafel. Als basis voor tapenade met zongedroogde tomaatjes of geroosterd met olijfolie en veel verse groene kruiden en knoflook, zie je kikkererwt minder vaak. En dat is niet terecht, vinden wij bij GreenAge. Deze erwt is namelijk niet alleen enorm veelzijdig maar ook enorm lekker!

 

Bestel kikkererwten

bestel_in_onze_webshop-kikkererwten

Recepten met kikkererwten

quote quote
quote quote

Ook lekker:

quote quote

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Laatste pins

Volg ons

Links