Kappertjes in zout

STEVIG & ZILT!

 

Kappertjes in zout bewaard, zijn wat minder bekend en worden minder gebruikt. Onterecht vinden Hij en Zij van GreenAge, want juist gezouten kappertjes zijn lekker stevig en knapperig en geven daardoor een lekkere “bite” aan uiteenlopende gerechten. Het zout spoel je er af en wat overblijft, zijn frisse kappertjes, niet zuur en niet zacht en geschikt om te gebruiken door en over salades, pasta’s, gemengd met fijngehakte goed rijpe tomaatjes en uitjes voor bij vis of vlees en in traditionele caponata.
 
Kappertjes zijn de bloemknopjes van de Capparis Spinosa. Laat je ze doorgroeien en uitbloeien, dan vormen zich zaaddoosjes en deze kennen we als kapperappeltjes. Kapperplanten zijn heel moeilijke (hang- en kruip)planten. Struiken eigenlijk. Ze houden niet van rijke grond. Ze houden eigenlijk helemaal niet van grond, of deze nou rijk is of niet. De planten hebben nauwelijks wortels en met de wortels die ze wel hebben, hechten ze zich stevig vast aan stenen oppervlakken. Liefst oude oppervlakken: oude huizen en gebouwen en terrassen, die mineralig en kalkrijk zijn. En droog, want kapperplanten houden ook niet van water. Kappertjes telen is dus niet bepaalt een klus voor de beginnende boer. Vooral met rust laten is het beste advies. Aan de lange plantentakken verschijnen in mei de eerste knopjes en die blijven er komen tot in het eind van de zomer. Eenmaal geplukt (met de hand!), is het essentieel dat de kappertjes heel snel verwerkt worden en eerst 30 tot 45 dagen rijpen, want zo van de plant kun je ze beter niet eten, ze zijn dan te hard.

 

Bestel kappertjes in zout

bestel_in_onze_webshop-bulgur

Recepten met kappertjes in zout

binnenkort_recepten

Ook lekker:

quote quote

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Laatste pins

Volg ons

Links