Kamut

EGYPTISCHE WERELDREIZIGER: OEROUD OERLEKKER OERGRAAN!

Kamut is net als spelt een echt oergraan. Eigenlijk heet het khorasan tarwe (kamut is een handelsnaam). Deze khorasan tarwe mag je pas “kamut” noemen wanneer het biologisch geteeld is. Kamut komt oorspronkelijk uit Egypte. Een Amerikaanse piloot nam in 1949 kamutkorrels mee naar de Verenigde Staten, waar het hem lukte deze oertarwe te telen en sindsdien groeide de bekendheid met dit bijzondere oergraan.
 
Kamut is bijzonder qua smaak (vol, bijna romig), bijzonder mooi om te zien & bijzonder gezond (eiwit- en vezelrijk, zwakke gluten, rijk aan mineralen). Gare kamutkorrels gebruik je warm en koud (denk aan soepen, salades, ontbijtjes, stoofgerechten, toetjes).

Waar te koop?

bestel_in_onze_webshop-bulgur

Recepten met kamut

binnenkort_recepten

Ook lekker:

quote quote

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Laatste pins

Volg ons

Links