Houmous van mungbonen, koriander, limoen en feta

houmous-van-mungbonen
aantal_personen bereidingstijd moeilijkheidsgraad
4 personen bereidingstijd 45 minuten Makkelijk

Houmous wordt traditioneel gemaakt van kikkererwten, knoflook, tahini (sesampasta) en olijfolie maar eigenlijk kun je van iedere peulvrucht een verrassende “houmous” of tapenade maken. Deze groene variant van mungbonen, is fris door het limoensap en licht pittig door de fetakruimels die je er op het laatst doorheen roert. Heerlijk op een stuk vers Turks brood of knapperige crackers!

INGREDIËNTEN

  • 75 gram GreenAge mungbonen
  • 1 flinke teen knoflook
  • de blaadjes van 10 stelen koriander
  • de blaadjes van 5 stelen bladpeterselie
  • een flinke scheut extra vergine olijfolie
  • het sap va 1-2 limoenen
  • peper en zout
  • 50 gram feta, in fijne kruimels gebrokkeld

BEREIDEN

  1. kook de mungbonen in ca. 30 minuten in ruim water gaar, giet af in een zeef en laat afkoelen tot kamertemperatuur
  2. doe alle ingrediënten behalve peper, zout en feta in een foodprocessor of keukenmachine en draai alles tot een glad en gelijkmatig mengsel, schraap af en toe de wand van de processor schoon zodat je echt alles in het mengsel meeneemt
  3. als het mengsel te droog is naar jouw smaak, doe je er wat meer olijfolie bij
  4. roer de fetakruimels erdoor heen en breng op smaak met peper en zout en eventueel nog wat meer limoensap

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Laatste pins

Volg ons

Links