Houmous

houmous_2
aantal_personen bereidingstijd moeilijkheidsgraad
4 personen 60 minuten
+ een nachtje
weken
Makkelijk

Houmous is een tapenade, spread, dip op basis van kikkererwten, sesampasta, knoflook en olijfolie. Bij GreenAge maken we deze houmous lekker fris door en vers citroensap en bladpeterselie in te gebruiken en te bestrooien met wat (gerookt) paprikapoeder voor de “looks”!

INGREDIËNTEN

  • 100 gram GreenAge kikkererwten
  • 1 eetlepel tahini (=sesampasta)
  • 1 knoflookteen, geperst
  • een flinke scheut extra vergine olijfolie
  • het sap van 1 – 2 citroenen
  • de blaadjes van 6 stelen bladpeterselie, fijngehakt
  • peper en zout
  • (gerookt) paprikapoeder

BEREIDEN

  1. spoel de kikkererwten in een vergiet of zeef onder koud stromend water
  2. doe ze in een kom en doe er koud water bij tot ze ca. 2 cm onder staan, laat 8 uur weken (het makkelijkst is om dit de avond ervoor te doen zodat de kikkererwten ’s nachts weken of doe het ’s ochtends als je de houmous ’s avonds wilt maken)
  3. giet de kikkererwten af, gooi het water weg
  4. kook de kikkererwten in een pan ruim water in ca. 40 minuten gaar, giet af en laat enigszins afkoelen of spoel ze even onder koud water om het afkoelen te versnellen
  5. doe de kikkererwten, tahini, knoflook, olijfolie, sap van 1 citroen en peterselie in een keukenmachine of blender en pureer de ingrediënten (in een hoge maatbeker pureren met een staafmixer werkt ook)
  6. voeg zoveel olijfolie en citroensap toe als nodig is om een smeuïge houmous te krijgen naar jouw smaak (hou je van zure smaken, doe er dan nog wat extra citroensap bij)
  7. breng op smaak met peper en zout
  8. doe de houmous in een mooi schaaltje en besprenkel met extra vergine olijfolie
  9. strooi er wat (gerookt) paprikapoeder over
  10. lekker op in repen gesneden Turks brood of Indiase Naan!

 

VARIATIETIP

  • vervang peterselie door koriander (gebruik de blaadjes van ca. 12 stelen)
  • doe er enkele halfgedroogde tomaatjes bij (tijdens het pureren)
  • roer wanneer de houmous gepureerd is, enkele fijngehakte zwarte en/of groene olijven door
  • maak de houmous met andere peulvruchten zoals GreenAge witte bonen of GreenAge adukibonen

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Laatste pins

Volg ons

Links