Groene linzen

GROENTJE VOL ERVARING!

 

Heb je linzen, dan heb je een maaltijd. Linzen zijn rijk aan eiwitten en vezels en daarnaast een belangrijke een bron van (B)vitaminen en mineralen als ijzer. In voor een groot deel vegetarische landen als India spelen linzen de hoofdrol in vele gerechten. Aan variatie geen gebrek: linzen zijn er groen, rood, Frans, van de berg en “Beluga,” in salades, soepen en sauzen. En ze staan supersnel op tafel want linzen hoeven niet te weken en zijn in 15-25 minuten gaar.
 
Groene linzen zijn de grootste linzensoort van ons aanbod en misschien wel de meest bekende naast rode. Van oudsher een favoriet door zowel de subtiele smaak als de veelzijdigheid. Ze blijven ietwat stevig na het koken en combineren daardoor prachtig met andere linzensoorten zoals rode (die uit elkaar vallen) en Franse of berglinzen die juist stevig blijven.

 

Bestel groene linzen

bestel_in_onze_webshop-groenelinzen

Recepten met groene linzen

quote quote

Ook lekker:

quote quote

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Laatste pins

Volg ons

Links