Gomasio

gomasio
aantal_personen bereidingstijd moeilijkheidsgraad
1 volle flinke jampot 35 minuten
+ afkoelen
Makkelijk

Zij van GreenAge maakte voor het eerst gomasio toen ze 7 jaar oud was. Zij deed dit samen met / leerde dit van oppas Mirjam die macrobiotisch kookte en gomasio gebruikte als smaakmaker over bijvoorbeeld salades, rijst- en wokgerechten en nog heel veel meer. Gomasio maken is supersimpel, smaakt superjammie èn is supergezond want sesam zit bommetjevol calcium.

INGREDIËNTEN

BEREIDEN

  1. verhit een koekenpan en doe hierin de sesamzaadjes met het zout
  2. rooster ze op niet al te hoog vuur totdat ze beginnen te springen & “ploffen”
  3. roer zachtjes en wacht tot de zaadjes niet meer ploffen – laat ze vooral niet donker worden, want dat zorgt voor een bittere smaak
  4. laat de zaadjes & het zout afkoelen op een bord
  5. doe sesam & zout in een vijzel of blender en maal zo fijn als je zelf lekker vindt
  6. giet alles in een schone, droge (jam)pot of weckpot
  7. sluit de pot goed af – de gomasio blijft maanden lang goed, maar zal na verloop van tijd wat minder sterk van smaak worden

TIPS

  1. gebruik 200 gram GreenAge Sesam RAW en 50 gram GreenAge Sesam zwart RAW
  2. meng een blaadje fijn gebrokkelde nori (= gedroogd flinterdun zeewier) door de gomasio

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Laatste pins

Volg ons

Links