Gerst

CHOLESTEROLVERLAGEND MAAR BOVENAL JAMMIE GRAAN!

Gerst is een oud graan en onder meer de basis bij het maken van bier. Gerst is gezond: uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat bèta-glucaan uit gerst het bloedcholesterolgehalte verlaagt. Daarvoor moet je dan wel dagelijks een portie eten (en dus niet drinken in de vorm van bier!)
 
Gerst bevat aanzienlijk minder gluten dan bijvoorbeeld tarwe en is daarom niet zo geschikt om brood van te bakken. Als gekookte korrel echter, is gerst een bijzonder veelzijdig ingrediënt: maak er risotto van, gebruik het in of over een koude salade, gebruik in de soep of neem gerst als basis voor warme en koude ontbijtjes (als verrijking van je muesli bijvoorbeeld). Gerstkorrels maak je eenvoudig en relatief snel: een uurtje koken, afgieten, af laten koelen en wegzetten in een goed afgesloten bak in je koeling: zo heb je altijd je voorraadje gare gerstkorrels klaar die je dus op allerlei manieren kunt gebruiken.

Waar te koop?

bestel_in_onze_webshop-bulgur

Recepten met gerst

binnenkort_recepten

Ook lekker:

quote quote

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Laatste pins

Volg ons

Links