Geroosterde paprika-cashew crème

GEROOSTERDE-PAPRIKA-CASHEW-CREME
aantal_personen bereidingstijd moeilijkheidsgraad
ca. 40 minuten Makkelijk

Deze crème is ongelooflijk jammie op een crostini of cracker met een plakje gegrilde aubergine of courgette. Beetje vers gemalen peper erover en klaar is je hapje voor bij de borrel. Voor een wat grovere crème gebruik je geroosterde cashewnoten (in dat geval hoef je de cashewnoten niet te weken) en voor een gladdere neem je de RAW variant.

INGREDIËNTEN

  • 150 gram GreenAge cashewnoten RAW of cashewnoten & zeezout
  • 2 rode paprika’s
  • enkele eetlepels milde olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 2 sjalotten, fijn gesneden
  • de blaadjes van 3 takjes tijm, fijngehakt
  • 1-2 eetlepels vers geperst citroensap
  • een kopje water
  • versgemalen peper en zout

BEREIDEN

  1. warm de oven met gril voor (hoogste stand)
  2. week de cashewnoten 30 minuten in koud water
  3. ondertussen rooster je de paprika’s: snijd ze in de lengte doormidden, verwijder steel en zaadjes en leg ze met de snijkant naar beneden op een bakplaat of in een vlakke schaal en schuif de plaat of schaal onder de gril in de oven. Rooster tot de velletjes zwart blakeren, haal dan de paprika’s uit de oven en doe ze in een plastic zak (een pedaalemmerzak bijvoorbeeld), maak de zak goed dicht en laat de paprika’s enigszins afkoelen. Haal ze uit de zak, wrijf de zwarte velletjes eraf en snijd de ontvelde paprika’s in grove stukken
  4. verhit 2 eetlepels milde olijfolie in een pan en fruit sjalot en knoflook op middelhoog vuur glazig (niet bruin laten worden)
  5. doe cashewnoten, sjalot en knoflook, tijm, citroensap en paprika’s in een keukenmachine of blender en pureer
  6. voeg daarna in kleine scheutjes steeds een beetje water toe, tot je een mooie homogene en smeerbare crème overhoudt
  7. breng op smaak met peper en zout

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Laatste pins

Volg ons

Links