Gele spliterwten

GREENAGE PRESENTEERT: FRIS EN LICHTZOET, DE “LENTE-ERWT”!

 

Groene spliterwten kennen we allemaal. En dan met name als basis voor Oud-Hollansche of juist een moderne erwtensoep. Spliterwten associeer je al snel en vrijwel alleen met winter. En kou. Maar de groene erwt heeft een geel zusje: de gele erwt is wat milder, frisser en zoeter van smaak. En daarmee bij uitstek geschikt voor een mooi weer versie van de erwtensoep!
 
Je gebruikt gele spliterwten behalve voor soep, ook voor Mediterraans of Indiaas gekruide (koude of warme) dips en spreads of je maakt er puree van (in plaats van aardappelpuree). Ook voor Surinaamse roti gebruik je gele spliterwten. En als je ze zachtjes kookt in bouillon tot ze beetgaar zijn, bak ze dan met kruidige rijst, een gesnipperd uitje en geweekte rozijnen. Bestrooi met verse koriander en sesamzaadjes voor een verrassend bijgerecht!

 

Waar te koop?

bestel_in_onze_webshop-bulgur

Recepten met gele spliterwten

binnenkort_recepten

Ook lekker:

quote quote

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Laatste pins

Volg ons

Links