Bio producten

Geen categorie

Cashew & witte chocolade 

PAS OP, VERSLAVEND LEKKER DUO!

Witte chocolade: niet iedereen is het er over eens of je dit wel “chocolade” mag noemen. Omdat het alleen het vet van de cacaoboon (de cacaoboter) bevat en geen andere delen van de vrucht. Hoe je het ook noemt, onze Belgische chocolademaker maakt de wat ons betreft lekkerste versie, die uitermate goed combineert met knapperige cashewnoten. Heel moeilijk om dáár van af te blijven!  

Lees meer

Raasdonders met kapucijners uit Groningen

raasdonders

Kaapse raasdonders is een gerecht uit het boek Otje van Annie M.G. Schmidt. Een kookboek wat in 1999 ter hommage aan de schrijfster werd uitgegeven, draagt ook deze naam. Volgens de kok in Otje maak je Kaapse raasdonders door kapucijners, ui en spek bij elkaar in een pan te gooien en het geheel op een vuurtje te zetten. Otje dicht de raasdonders de volgende triviale eigenschappen toe: a) ze zouden helpen tegen liefdesverdriet en b) ze zouden winderigheid veroorzaken. Wat GreenAge betreft lijkt ons recept wel enigszins op dat van Otje. Of de eigenschappen kloppen, durven we niet te zeggen :- ) Maar jammie zijn ze in ieder geval wel!

Lees meer

Kruidige dip van witte bonen

kruidigedipwittebonen

Houmous maak je van kikkererwten. Daarom noemen we dit gerechtje geen “houmous van witte bonen” maar dip van witte bonen. Om grissini in te dippen, om op crostini te smeren, of om bij een stukje vis of vlees te eten. Dip van witte bonen kan altijd en blijft 3-4 dagen goed in de koelkast. Handig dus als je een feestje of borrel hebt en je wilt op de dag zelf niet te lang in de keuken staan!

Lees meer

Duindoornbessenthee

duindoornbessenthee

Duindoornbessen bevatten een enorme hoeveelheid vitamine C: maar liefst 15 keer meer dan een sinaasappel! Zo van de struik zijn ze enorm zuur. Gedroogd een stuk minder en je verwerkt ze in gedroogde vorm heel makkelijk in diverse gerechten (door muesli, in gebak en jams, etc.). En één theelepeltje en kokend heet water maken samen een heerlijk friszure vitamine c-thee!

Lees meer

Blini met zure room en zalmeitjes

BLINI-MET-ZURE-ROOM-EN-ZALMEITJES-web

Blini zijn Oost-Europese “pannenkoekjes” die veel weg hebben van poffertjes. In Nederland hebben we het vaak over blini’s maar in Rusland is blin enkelvoud en blini dus meervoud. Traditioneel maak je blini met boekweitmeel. Zij van GreenAge gebruikt liever boekweitgrutten en maalt hier dan zelf een redelijk grof meel van, omdat dit meer smaak en textuur geeft aan de blini. Blini eet je liefst warm, met (heel klassiek) zalmeitjes of zelfs kaviaar of gerookte vis maar in de zoete vorm, worden het prachtige brunchhapjes of toetjes!

Lees meer

Korrels in je keuken – jammie & easy!

Hij & Zij van GreenAge verpakken hun granen ongemalen. Je krijgt de hele korrel en met een reden: wanneer je deze korrels gaart, kun je er ongelooflijk veel kanten mee op. Én proef je de volle, pure smaak van het graan. Zoals het bedoeld is.   Graankorrels garen is veel makkelijker dan je denkt: een uurtje weken in koud water (tarwe beter een nachtje) en daarna in ruim water koken met naar smaak wat zout. Afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur, […]

Lees meer

Pinda cashew mix peper & zout

DE KRACHT VAN EENVOUD

Een o zo simpele maar o zo lekkere combinatie die eigenlijk wel overal bij past: peper en zout. Bij vlees, bij vis, bij groenten en aardappelen en dus ook bij de biologische cashewnoten en pinda’s van GreenAge. Cashewnoten en pinda’s, oliegeroosterde met zeezout kent iedereen en wordt alom gewaardeerd. Doe er een klein beetje peper bij en sta versteld van de kracht van deze specerij!  

Lees meer

Quinoaburgertjes

quinoa-burgertjes

Van superfood quinoa maak je superburgers. Dit gerecht is snel en makkelijk te maken en ontzettend lekker, met of zonder broodje, als lunch of bij het diner of in mini-versie bij de borrel!

Lees meer

Hallo wereld!

Welkom bij WordPress. Dit is een eerste voorbeeldbericht om indruk te geven hoe een blogbericht eruit ziet. Dit bericht kan worden aangepast of worden verwijderd zodat er gestart kan worden met bloggen.

Lees meer

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Instagram

Volg ons

Links