Bio producten

Fris erwtensoepje met munt

FRIS-ERWTENSOEPJE-MET-MUNT
aantal_personen bereidingstijd moeilijkheidsgraad
4 personen 90 minuten Makkelijk

Bij “erwtensoep” denk je al snel aan koud weer, rookworst en een stevige vullende soep. Maar erwtensoep kan ook een stuk lichter en frisser (voor de minder koude herfst- en winterdagen bijvoorbeeld!) Met munt en zure room en goede kwaliteit (groenten)bouillon geef je een totaal nieuwe invulling aan erwtensoep. Enne…. wat gebakken spekjes erdoor mag natuurlijk gerust!

INGREDIËNTEN

  • 150 gram GreenAge spliterwten
  • 1 liter groenten- of gevogeltebouillon (liefst zelf gemaakt of van 2 bouillonblokjes)
  • 150 ml droge witte wijn (optioneel, anders nog 150 ml extra bouillon)
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijn gesneden
  • 2 eetlepels milde olijfolie
  • de blaadjes van 12 takjes verse munt, fijn gesneden (en enkele blaadjes apart voor de garnering)
  • 4 flinke eetlepels biologische zure room of crème fraîche

BEREIDEN

  1. verhit de olie in een pan met dikke bodem
  2. fruit hierin zachtjes sjalot en knoflook tot ze glazig (maar niet bruin!) zijn
  3. blus af met de wijn, wacht tot de alcohol verdampt is
  4. doe de spliterwten en de bouillon erbij en breng aan de kook
  5. zet het vuur laag en laat ca. 1 uur heel zachtjes koken met het deksel op de pan
  6. schep af en toe met een schuimspaan het (eiwit)schuim van de soep
  7. roer de zure room los met wat zout en peper en 1 eetlepel van de fijngesneden munt, zet koud weg tot gebruik
  8. voeg de rest van de munt toe aan de soep wanneer de spliterwten gaar zijn en uit elkaar vallen
  9. pureer de soep met een staafmixer
  10. breng op smaak met peper en zout
  11. serveer de soep in (verwarmde) kommen, schep een lepel zure room op de soep er garneer met een blaadje verse munt

TIPS

  1. voeg naar smaak wat gebakken spekjes toe
  2. gebruik geen munt maar verse basilicum of platte peterselie
  3. serveer met knapperig gebakken (meergranen) brood en biologische boeren boter voor een volledige maaltijd

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Instagram

Volg ons

Links