Fregola Sarda tostata con salciccia

fregola-sarda-tostata-con-salciccia
aantal_personen bereidingstijd moeilijkheidsgraad
4 personen 25 minuten Gemiddeld

Risotto op zijn Sardijns, met kruidige worst! Fregola is een pastaspecialiteit uit Sardinië en een variant van de Arabische couscous. In Sardinië is het moeilijk om een restaurant te vinden waar de chef géén fregola serveert, maar ook wereldwijd wordt fregola als gedroogde pasta steeds meer bekend en gewaardeerd.
 
Fregola tostata zie je meestal terug als basis van de lekkerste “risotto’s.” En die vind je er in allerlei smaken: met linzen en pancetta, met erwten en munt, met worst en chili. Omdat fregola tostata geroosterd is, blijft de pasta ook wanneer deze wat langer gaart, heerlijk al dente!

INGREDIËNTEN

  • 200 gram Fregola tostata
  • 5 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 2 sjalotten, fijngehakt
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 grote rode chilipeper, fijngehakt (zonder zaadjes)
  • 2 blaadjes versie salie, in superdunne reepjes
  • 100 gram verse (Italiaanse) worst
  • 500-600 ml groentenbouillon
  • 20 gram peterselie, fijngehakt
  • 100 gram (Sardijnse) pecorino, grof geschaafd
  • zout & peper

BEREIDEN

  1. haal het vel van de worst en verkruimel het vlees enigszins grof met je vingers

  2. verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit hierin sjalot & knoflook, enkele minuten tot de sjalotten glazig worden

  3. voeg het worstvlees, salie en chili toe en fruit enkele minuten mee

  4. doe de fregola en 500 ml bouillon in de pan, roer goed door en laat op zacht vuur met de deksel op de pan rustig garen (af en toe even roeren)

  5. controleer de gaarheid na ongeveer 15 minuten en doe er eventueel nog een scheutje bouillon bij als je de fregola nog te stevig vindt

  6. breng op smaak met peper en zout

  7. schep de fregola op diepe (voorverwarmde) borden en strooi er peterselie en pecorino over


GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Laatste pins

Volg ons

Links