Fregola Sarda Senatore Cappelli

DE LEKKERSTE PASTA VOOR IN BOUILLONS & SALADES!

 

Fregola van het historische unieke Senatore Cappelli graan – op Sardinië vind je deze fregolaversie meestal in bouillon-achtige soepen met groenten en / of schaaldieren. Op Sardinië gebruikt “la mama” voor dat laatste het liefst “arselle”, of “vongole” – kleine schelpjes waarvan het eigen vocht, gecombineerd met een scheut witte wijn en wat knoflook een overheerlijke diepe smaak van de zee geeft. Maar natuurlijk kun je fregola als iedere andere pastasoort gebruiken. Al dente gekookte fregola is afgekoeld een prachtige basis voor salades – lekker met mozzarella, tomaatjes en basilicum!
 
En dat Senatore Cappelli graan, wat is dat dan precies? Lees hier meer over deze unieke historische tarwe die vrijwel identiek is aan kamut!
Lees meer

 

Waar te koop?

bestel_in_onze_webshop-bulgur

Recepten met Fregola Senatore Cappelli

quote quote

Ook lekker:

quote quote

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Laatste pins

Volg ons

Links