Fregola con vongole

fregola-con-vongole
aantal_personen bereidingstijd moeilijkheidsgraad
4 personen 20 minuten Makkelijk

Een traditioneel Sardijns recept: fregola in bouillon – het is geen soep en het is geen “gewoon” pastagerecht maar zit hier precies tussenin! Als je geen vongole kunt krijgen, kun je voor dit recept natuurlijk ook gewoon mosselen gebruiken.

INGREDIËNTEN

  • 400 gram Fregola
  • 1 liter vis- of schaaldierenbouillon
  • 5 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 sjalotje, fijngehakt
  • 20 gram peterselie, fijngehakt
  • 500 gram vongole (venusschelpen)
  • 100 ml droge witte wijn
  • peper en zout en citroensap naar smaak

BEREIDEN

  1. Kook de fregola in de bouillon op middelhoog vuur beetgaar (niet hard laten koken!)
  2. Fruit sjalot & knoflook in een hapjes- of koekenpan in de olijfolie en doe er de goed afgespoelde vongole en wijn bij
  3. Doe een deksel op de pan met schelpen en gaar 2-3 minuten op hoog vuur totdat de schelpen open gaan
  4. Doe de schelpen en alle vocht bij de bouillon, roer voorzichtig door en strooi er de peterselie over
  5. Breng eventueel op smaak met peper en zout en wat citroensap en serveer direct


GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Laatste pins

Volg ons

Links