Crostini’s met zachte geitenkaas & belugalinzen

CROSTINI'S MET ZACHTE GEITENKAAS & BELUGALINZEN
aantal_personen bereidingstijd moeilijkheidsgraad
15 stuks ca. 30 minuten Makkelijk

Linzen doen het niet alleen geweldig goed in soepen, stoofgerechten en koude salades. Ze zijn ook bijzonder jammie als basis voor allerlei tapenades voor op een toastje bij de borrel. Combineer zwarte Belugalinzen met witte geitenkaas en groene bieslook voor een overheerlijke en verrassende crostini met prachtige kleuren! 

INGREDIËNTEN

  • 15 plakken (oud) stokbrood of ciabatta
  • wat druppels milde olijfolie
  • door midden gesneden teen knoflook
  • 50 gram GreenAge Belugalinzen
  • bouillonblokje
  • scheut extra vergine olijfolie
  • enkele druppels citroensap
  • 100 gram geitenroomkaas
  • 1-2 eetlepels room of melk
  • 5 sprieten bieslook, in dunne ringetjes gesneden

BEREIDEN

  1. breng een halve liter water aan de kook en los hierin het bouillionblokje op
  2. doe de linzen erin en laat op zacht vuur ca. 20 minuten gaar worden (let op dat de linzen niet te zacht worden maar lekker knapperig blijven)
  3. maak ondertussen de geitenkaas en de crostini’s:
  4. verhit een (gril)pan en bestrijk heel licht met wat milde olijfolie, rooster hierin het brood aan beide kanten goudbruin en knapperig
  5. leg de crostini’s op een schaal of groot bord en wrijf met de snijkant van de knoflook over de zijde waarop je straks de geitenkaas en linzen doet (de knoflook geeft hierdoor een subtiele smaak en geur af aan het brood)
  6. roer roomkaas, zachte kaas en de helft van de bieslook door elkaar, maak het eventueel wat smeuïger en smeerbaarder met een klein beetje room of melk, breng op smaak met peper en zout
  7. giet de linzen af en laat afkoelen, breng op smaak met wat extra vergine olijfolie, citroensap en peper en zout
  8. smeer een laagje van het geitenkaasmengsel op iedere crostini, doe er een lepeltje linzen op strooi er de rest van de bieslook over

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Laatste pins

Volg ons

Links