Couscous – spelt & quinoa

HET NATIONALE VOEDSEL VAN NOORD-AFRIKA OP BASIS VAN 2 OER-WERELDGRANEN

Gemaakt op basis van typisch Europees oergraan spelt en Zuid-Amerikaans oer(pseudo)graan quinoa: het beste van twee werelddelen, het beste van 2 van de beste granen.
 
In Noord-Afrika beschouwt men couscous – al sinds eeuwen – als nationaal voedsel, zoals pasta dat is voor Italianen en rijst voor Aziaten. Het woord “couscous” is er meestal de aanduiding van een gerecht met groenten en vlees of kip en / of noten, veelal bereid in de traditionele tajine. Daarbuiten is couscous al snel een ingrediënt en een begrip om een bewerking van een graan aan te duiden: kijk maar naar couscous van gerst, kamut, spelt bijvoorbeeld. Couscous gebruikt men in het Midden-Oosten vooral voor zoete gerechten, voor gebak en toetjes. De Fransen maakten al kennis met couscous met de komst van Noord-Afrikanen na de oorlog in Algerije en voor vele Fransen is couscous tegenwoordig favoriet gerecht nummer 1. In de jaren ’90 rukte couscous op naar andere delen van Europa en inmiddels is couscous haast niet meer weg te denken uit het aanbod van graanproducten.

Waar te koop?

bestel_in_onze_webshop-bulgur

Recepten met couscous spelt & quinoa

binnenkort_recepten

Ook lekker:

quote quote

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Laatste pins

Volg ons

Links