Couscous – kamut

VAN EGYPTE NAAR AMERIKA NAAR IEDERE TAFEL WAAR COUSCOUS OP MAG STAAN!

Couscous van 100% oergraan kamut, voor een volle en bijna romige smaak. Kamut is net als spelt een echt oergraan. Eigenlijk heet het khorasan tarwe (kamut is een handelsnaam). Deze khorasan tarwe mag je pas “kamut” noemen wanneer het biologisch geteeld is. Kamut komt oorspronkelijk uit Egypte. Een Amerikaanse piloot nam in 1949 kamutkorrels mee naar de Verenigde Staten, waar het hem lukte deze oertarwe te telen en sindsdien groeide de bekendheid met dit bijzondere oergraan.
 
Couscous kom je tegen in zowel koude als warme gerechten en kun je zoet en hartig maken. Denk bij zoet bijvoorbeeld eens aan couscous-plaatgebak met bosbessen en verse witte kaas of met honing, noten en rozijnen!

Waar te koop?

bestel_in_onze_webshop-bulgur

Recepten met couscous kamut

binnenkort_recepten

Ook lekker:

quote quote

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Laatste pins

Volg ons

Links