Couscous – gerst

KSS KSS!

Gerst is een oud graan en onder meer de basis bij het maken van bier. Gerst is gezond: uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat bèta-glucaan uit gerst het bloedcholesterolgehalte verlaagt. Daarvoor moet je dan wel dagelijks een portie eten (en dus niet drinken in de vorm van bier!)
Gerst bevat aanzienlijk minder gluten dan bijvoorbeeld tarwe en is daarom niet zo geschikt om brood van te bakken. Voor couscous is gerst echter een ideale smaakvolle en verrassende basis.
 
Waarom heet couscous eigenlijk couscous? “Kss kss is het geluid wat de korreltjes maken wanneer je ze stoomt, en daarom heet het couscous,” zo zei men vroeger. Tegenwoordig is de verklaring dat couscous afgeleid is van het Berberse woord “k’seksou”, wat “harde tarwe” betekent. En de meeste couscous maakt men van harde tarwe. Best een plausibele verklaring dus.

Waar te koop?

bestel_in_onze_webshop-bulgur

Recepten met couscous gerst

binnenkort_recepten

Ook lekker:

quote quote

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Laatste pins

Volg ons

Links