Coconut cuscuz de tapioca (Braziliaans kokos-tapioca toetje / gebakje)

COCONUT-CUSCUZ-DE-TAPIOCA
aantal_personen bereidingstijd moeilijkheidsgraad
25 kleine stukjes 30 minuten +
4 uur koelen
Makkelijk

Wanneer bij ons de zomer begint, is het winter in Brazilië. In juni vieren de Brazilianen “Festa Juninha” en daar hoort dit fris en zomers gebakje / toetje bij van tapioca & kokos. Met een stengel sereh, vanille en limoenrasp geef je er je eigen frisse en kruidige twist aan.

INGREDIËNTEN

  • 400 gram GreenAge kokos
  • 100 gram GreenAge kokosbloesemsuiker
  • 1 liter kokosmelk
  • 150 ml water
  • 500 gram tapioca parels (fijn formaat)
  • snufje zout
  • 1 serehstengel, gekneusd
  • het merg van 1 vanillestokje + het opengesneden stokje
  • rasp en sap van 1 limoen
  • 1 blikje gecondenseerde melk

BEREIDEN

  1. breng kokosmelk met water, kokosbloesemsuiker, sereh, vanille en zout aan de kook
  2. doe de tapiocaparels in de kokende kokosmelk en sudder zachtjes 30 minuten tot de tapioca gaar is
  3. vis vanillestokje en sereh eruit (en gooi ze weg)
  4. voeg 300 gram van de kokos toe, roer goed door
  5. zet het vuur uit en laat de “pudding” afkoelen tot kamertemperatuur
  6. roer limoensap en –rasp erdoor
  7. stort de “pudding” in een platte schaal van ca. 25 x 25 cm
  8. laat verder afkoelen in de koelkast
  9. verdeel de rest van de kokos over de “cuscuz” en snijd in blokjes
  10. schep er (naar wens) gecondenseerde melk overheen

TIPS

  1. je kunt de kokosflakes eventueel kort fijnhakken in een blender of keukenmachine voor een gebak met fijnere structuur
  2. in plaats van kokosmelk kun je ook gewone melk / soyamelk of bijvoorbeeld amandelmelk gebruiken
  3. gebruik vers passievruchtensap in plaats van limoensap (sap van 1-3 passievruchten)

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Laatste pins

Volg ons

Links