Chocoladetruffels van rauwe cacao, adukibonen, cranberries en pistachenoten

chocoloadetruffels-van-rauwe-cacao
aantal_personen bereidingstijd moeilijkheidsgraad
ca. 30 stuks bereidingstijd 60 minuten
+ 8 uur weken
Makkelijk

In de Aziatische keuken spelen adukibonen een glanzende hoofdrol in diverse gebakjes en taartjes. En je maakt er de heerlijkste chocoladetruffels van. Varieer met pistachenoten, geraspte kokos en fijngehakte gedroogde frambozen om de truffels doorheen te rollen voor de kleurigste (glutenvrije) bonbons! Of gebruik rozijnen of gedroogde kersen in plaats van cranberry’s.

INGREDIËNTEN

BEREIDEN

  1. week de adukibonen 8 uur (of sla dit over – in dat geval kook je de bonen niet 30maar 60 minuten)
  2. giet de adukibonen af in een vergiet en spoel ze schoon
  3. doe de adukibonen in een kleine pan, doe er water bij tot zo’n 5 cm boven de bonen
  4. breng aan de kook en gaar ze ca. 30 minuten op laag vuur (als je ze niet eerst weekt, hebben ze ongeveer 60 minuten nodig) tot ze zacht zijn
  5. giet af en zet weg (af laten koelen tot kamertemperatuur)
  6. doe de adukibonen, de helft van de pistachenoten, dadels, cacaopoeder, ½ kopje rijst- of amandelmelk, vanillemerg en zout in een foodprocessor of keukenmachine en draai alles tot een glad en gelijkmatig mengsel, schraap af en toe de wand van de processor schoon zodat je echt alles in het mengsel meeneemt
  7. als het mengsel te droog is om goed glad te krijgen, doe je er wat meer rijst- of amandelmelk bij
  8. zet het mengsel minimaal een uur in de koeling om wat steviger te worden
  9. vorm tussen je handen kleine balletjes van ca. 1 kleine eetlepel per keer
  10. besprenkel de balletjes met een heel klein beetje fleur de sel en rol ze door de andere helft van de gehakte pistachenoten totdat ze rondom geheel bedekt zijn
  11. laat ze een uurtje goed stevig worden in de koeling

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Laatste pins

Volg ons

Links