Choco chia toetje

CHOCO-CHIA-TOETJE
aantal_personen bereidingstijd moeilijkheidsgraad
4 personen 10 minuten +
4 uur rusten
Makkelijk

Chiazaadjes hebben de wonderlijke eigenschap dat het velletje ervan een geleiachtig laagje wordt wanneer het in aanraking komt met vocht. Dat laagje neemt tot wel 10 x zijn volume aan vocht op. Geweekte chia (chiagelei) is een geweldig bindmiddel voor jams en gebak (in plaats van ei!). Wanneer je het als hoofdingrediënt gebruikt voor een toetje, krijg je een heerlijke structuur die doet denken aan tapioca.

INGREDIËNTEN

BEREIDEN

  1. doe alle ingredienten in een kom, roer alles heel goed door elkaar
  2. dek de kom af met huishoudfolie en zet minimaal 4 uur in de koeling
  3. schep het toetje in kommetjes en garneer met geschaafde chocolade / kokos / geklopte room / bessen naar keuze

TIPS

  1. in plaats van kokosmelk kun je ook amandel- of rijstmelk gebruiken (of gewone melk)
  2. in plaats van kokosbloesemsuiker, kun je ook honing, agave- of ahornsiroop gebruiken en uiteraard kun je het toetje naar eigen smaak zoeter maken door er meer suiker of siroop aan toe te voegen
  3. in plaats van kokos kun je ook gedroogde of verse bessen door het toetje mengen (bijvoorbeeld GreenAge gojibessen of GreenAge wilde bosbessen)

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Laatste pins

Volg ons

Links