Chiapuddinkjes met granaatappel

CHIAPUDDINKJES-MET-GRANAATAPPEL
aantal_personen bereidingstijd moeilijkheidsgraad
4 personen 40 minuten +
1 dag of nacht
Makkelijk

Chiazaadjes nemen tot wel 10 x hun volume aan vocht op. En vol water, (kokos)melk of bijvoorbeeld yoghurt, worden ze heerlijk zacht en geleiachtig. Niet verwonderlijk dus, dat je van chiazaadjes de makkelijkste en lekkerste puddinkjes maakt. Voor dit recept gebruik je amandelmelk en Griekse yoghurt, maar je kunt even goed gewone of iedere andere plantaardige melk gebruiken.

INGREDIËNTEN

  • 50 g GreenAge chia
  • 200 ml ongezoete amandelmelk
  • 200 ml Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels agavesiroop of honing
  • merg van ½ vanillestokje
  • snufje zout
  • 1 verse granaatappel of 1 zakje GreenAge granaatappelpitjes

BEREIDEN

  1. meng alle ingrediënten behalve de granaatappel in een mengkom
  2. laat een half uur staan en roer dan nogmaals goed door, zodat de inmiddels al wat gewelde zaadjes zich goed verdelen in het mengsel
  3. giet in 4 glazen of kommetjes, dek af met huishoudfolie en laat ze een dag of nacht in de koeling staan (afhankelijk van het moment dat je ze eet: als ontbijt of als dessert)
  4. snijd de granaatappel open en houd een helft omgekeerd boven een kom
  5. tik met een houten lepel de zaadjes uit de granaatappelhelft
  6. verdeel de zaadjes over de puddinkjes

TIPS

  1. gebruik gedroogd pitjes van GreenAge als je geen verse granaatappel kunt vinden
  2. varieer met fruit: gebruik seizoensvruchten, want die zijn – logisch – in het seizoen op hun best

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Laatste pins

Volg ons

Links