Bulgursalade met kikkererwten, granaatappel en amandelen

Bulgursalade_met_kikkererwten
aantal_personen bereidingstijd moeilijkheidsgraad
4 personen bereidingstijd 30 minuten
+ 8 uur weken
+ 45 minuten koken
Makkelijk

Fris en kruidig is deze bulgursalade met de overheerlijke combinatie van granaatappelpitjes, amandelen en kikkererwten. Verse munt, koriander en een honing-mosterd-citroendressing maken dit gerecht tot de ideale vegetarische lunch of licht diner!

INGREDIËNTEN

  • 100 gram gedroogde GreenAge kikkererwten
  • 200 gram GreenAge bulgur
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • de blaadjes van 6 takjes munt, fijn gehakt
  • de blaadjes van 6 takjes koriander, fijn gehakt
  • 50 gram amandelen, geroosterd
  • de pitjes van 1 goed rijpe granaatappel of GreenAge granaatappelpitjes
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel grove mosterd
  • peper en zout
  • een scheut extra vergine olijfolie
  • sap van 1 tot 3 citroenen

BEREIDEN

  1. week en kook de kikkererwten volgens de gebruiksaanwijzing en laat ze afkoelen
  2. verhit een scheutje olijfolie en fruit hierin zachtjes de sjalotten en knoflook
  3. voeg de bulgur toe, roer even om
  4. giet er zoveel heet water bij als nodig is om de bulgur ca. 1 cm onder water te zetten
  5. draai het vuur uit en laat de bulgur ca. 15 minuten rusten
  6. roer de bulgur los en laat enigszins afkoelen
  7. voeg alle overige ingrediënten toe behalve de amandelen en 1 eetlepel gehakte munt en koriander
  8. maak een dressing van honing, citroensap, mosterd en olijfolie en breng op smaak met peper en zout
  9. doe de salade in een mooie schaal, besprenkel met de dressing, amandelen en 1 eetlepel munt en koriander

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Laatste pins

Volg ons

Links