Bulgursalade met dadelstukjes, cashewnoten en gerookte kip

BULGURSALADEMETDADELSTUKJES
aantal_personen bereidingstijd moeilijkheidsgraad
4 personen 30 minuten + 15 minuten afkoelen Makkelijk

Van bulgur kun je allerlei soorten salades maken – bulgur leent zich uitstekend voor eindeloos variëren met smaken. Dit recept met romige cashewnoten, zoete dadelstukjes en hartige gerookte kip is een eenvoudige basis waar je vervolgens alle kanten mee op kunt. Vervang de dadelstukjes voor ander gedroogd fruit (zoals cranberries, rozijnen) en in plaats van cashewnoten kun je een keer amandelen of pecannoten gebruiken. Liever een vegetarische bulgursalade? Gebruik dan feta of buffelmozzarella. Met makreel is deze salade ook heel lekker trouwens!

INGREDIËNTEN

  • 200 g GreenAge bulgur
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • milde olijfolie
  • 150 g GreenAge dadelstukjes of 150 g grof gehakte GreenAge dadels
  • 150 g GreenAge cashewnoten & zeezout
  • de pitjes van 1 flinke granaatappel of 100 g verse rode bessen
  • 1 friszoete appel, geschild en in stukjes gesneden (even groot als de dadelstukjes)
  • de blaadjes van 6 stelen verse munt, fijngehakt
  • de blaadjes van 10 verse koriander, fijngehakt
  • 3 bosuitjes, in ringetjes
  • 200 g gerookte kipreepjes
  • sap van 2 – 3 citroenen

BEREIDEN

  1. Fruit de sjalot zacht in een scheutje olijfolie (niet bruin laten worden). Doe er bulgur bij, fruit een half minuutje mee. Draai het vuur laag en giet zoveel heet water (uit de waterkoker) bij de bulgur als nodig is om de bulgur ca. 1 cm onder water te zetten. Draai het vuur uit, doe een deksel op de pan en laat ca. 15 minuten rusten tot het water is opgenomen.
  2. Doe de bulgur in een mengkom of schaal en laat even afkoelen.
  3. Meng alle ingrediënten door de bulgur. Breng op smaak met peper en zout, citroensap en olijfolie. Serveer met knapperig vers brood, olijfolie en grof zeezout om het brood in te dippen voor een volledige, makkelijke en gezonde maaltijd!

VARIATIETIPS

  1. gebruik feta of gerookte makreel in plaats van kip
  2. vervang de vruchten deels door groenten (komkommer, cherrytomaatjes)
  3. GreenAge couscous spelt is een goed alternatief wanneer je geen bulgur kunt krijgen
  4. ben je overgevoelig voor gluten? Dan is deze salade net zo lekker wanneer je GreenAge boekweit of GreenAge gierst gebruikt in plaats van bulgur.
  5. Maak de salade met GreenAge freekeh gebroken voor een verrassend nootachtige, licht rokerige smaak en crunchy bite

EERLIJK ETEN
Dit recept schreef Zij van GreenAge voor Eerlijk Eten – 80 makkelijke recepten met Fairtrade ingrediënten

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Laatste pins

Volg ons

Links