Bulgur

EEN HELEBUL GESTOOMDE, GEBROKEN GRAANKORRELS IN 1 ZAKJE!

 

Bulgur is een traditioneel Anatolisch ingrediënt. Niet verwonderlijk dus dat de bulgur van GreenAge in de Turkse zuidoostelijke Anatolische regio Gaziantep gemaakt wordt. De boerencoöperatie – aangevoerd door boer Ibrahim Karatay – teelt er harde (durum) tarwe en verwerkt deze zelf. Daarbij breken ze de graankorrels in plaats van ze te malen (wat meestal gebeurt). Dit levert een mooie grove bulgur met een stevige bite. Het vooraf stomen van de bulgur garandeert dat een optimale voedingswaarde bewaard blijft – bulgur is rijk aan vezels en essentiële mineralen als zink, chroom & magnesium. Het zorgt er ook voor dat je alleen wat kokend heet water nodig hebt om van de dagelijkse passie van onze boeren, jouw basis voor een overheerlijke maaltijd te maken. Bulgur kun je gebruiken alsof het couscous is of maak er een verrassende risotto met oosterse smaken van!

 

Bestel bulgur

bestel_in_onze_webshop-bulgur

Recepten met bulgur

quote quote
quote quote

Ook lekker:

quote quote

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Laatste pins

Volg ons

Links