Broccoli, radijs, kiemen en quinoa-salade

broccoli-radijs
aantal_personen bereidingstijd moeilijkheidsgraad
4 lunches
8 voorgerechten
30 minuten Makkelijk

Alles is knapperig in deze salade van gezonde rauwe radijs en kiemen, kort geblancheerde broccoli, geroosterde pompoenpitten en overheerlijke quinoa. De pittig zoute feta contrasteert mooi met de bitter-zoete smaak van de groenten. Deze salade is een verrassend vegetarisch voorgerecht voor 8 of lichte lunch voor 4.

INGREDIËNTEN

  • 200 gram GreenAge quinoa, afgespoeld met koud water
  • 400 ml water
  • 1 stronk broccoli, in kleine roosjes verdeeld
  • 20 radijsjes, in heel dunne plakjes gesneden
  • 100 gram kiemen naar keuze, bijvoorbeeld aduki- of erwtenkiemen (als alternatief kun je tuinkers gebruiken)
  • 150 gran feta, in brokjes verdeeld
  • 50 gram pompoenpitten, geroosterd
  • 3 eetlepels appelazijn
  • 3 eetlepels milde olijfolie
  • 2 theelepels honing
  • 1 eetlepel Dijon mosterd
  • zout en peper naar smaak

BEREIDEN

  1. breng de quinoa met het water aan de kook
  2. draai het vuur laag zodra het water kookt, doe een deksel op de pan en laat zachtjes 10 minuten pruttelen
  3. haal van het vuur, roer de quinoa los en luchtig met een vork
  4. doe de quinoa in een zeef en spoel onder koud water tot de quinoa afgekoeld is
  5. doe in een kom en zet weg tot gebruik
  6. breng een pannetje water aan de kook, doe wat zout in het water en blancheer de broccoli in ca. 3 minuten gaar maar nog knapperig
  7. giet broccoli af en laat goed uitlekken en afkoelen in een zeef
  8. meng appelazijn, olijfolie, honing, mosterd en peper en zout
  9. meng quinoa, broccoli, radijs en 2/3 van de feta
  10. meng de quinoa met de dressing en breng op smaak met peper en zout (doe dit ca. 30 minuten voor je de salade serveert zodat de salade op kamertemperatuur komt en de smaken zich goed vermengen en ontwikkelen)
  11. strooi vlak voor het opdienen de rest van de pompoen en feta over de salade

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Laatste pins

Volg ons

Links