Borlottibonen salade met tonijn

BORLOTTI-TONIJN
aantal_personen bereidingstijd moeilijkheidsgraad
4 personen 15 minuten + 8 uur weken & 45 min koken Makkelijk

Peulvruchten zijn veelzijdig: koud, warm, in een dip, soep of salade. In dit zomerse saladerecept combineert Zij van GreenAge borlottibonen met tonijn, rode ui, olijfolie en citroen. Voor een zonnige lunch of als licht diner. In plaats van tonijn kun je trouwens ook (gestoomde of gerookte) makreel of sardines van de gril gebruiken!

INGREDIËNTEN

  • 200 gram GreenAge borlottibonen
  • 200 gram tonijn uit blik of glas van de beste kwaliteit die je kunt vinden
  • 1 rode ui, in flinterdunne ringen
  • het sap van ½ citroen
  • een flinke scheut extra vergine olijfolie
  • peper en zout
  • fijn gesneden bladpeterselie naar smaak

BEREIDEN

  1. week de bonen 8 uur in koud water, kook ze daarna in ca. 45 minuten op niet al te hoog vuur beetgaar > begin na 40 minuten met het testen van de gaarheid en blijf dat iedere 5-10 minuten doen tot de bonen beetgaar zijn
  2. giet de bonen af, spoel ze voorzichtig even met koud water en laat ze volledig afkoelen
  3. leg de bonen op een schaal
  4. verdeel er de tonijn over in grove, grote stukken
  5. verdeel hier de uienringen over
  6. besprenkel genereus met olijfolie en een klein beetje citroensap
  7. maal er verse peper en wat zout over en maak af met wat fijn gesneden peterselie

VARIATIETIPS

  1. een vegetarische versie van deze salade maak je met feta of een andere pittige, halfzachte (geiten- of schapen) kaas

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Laatste pins

Volg ons

Links