Berglinzen

LINZEN VAN HOOGTEVREESVRIJE BERGKLIMPLANTEN

 

Heb je linzen, dan heb je een maaltijd. Linzen zijn rijk aan eiwitten en vezels en daarnaast een belangrijke een bron van (B)vitaminen en mineralen als ijzer. In voor een groot deel vegetarische landen als India spelen linzen de hoofdrol in vele gerechten. Aan variatie geen gebrek: linzen zijn er groen, rood, Frans, van de berg en “Beluga,” in salades, soepen en sauzen. En ze staan supersnel op tafel want linzen hoeven niet te weken en zijn in 15-25 minuten gaar.
 
Berglinzen zijn eigenlijk rode linzen maar dan met het velletje er nog op. Deze linzenvariant blijft stevig bij het klaarmaken en is daarom zeer geschikt voor stoof- en eenpansgerechten. Ontkiemde berglinzen zijn heerlijk in salades of op brood, met een plak oude kaas en grove mosterd!

 

Bestel berglinzen

bestel_in_onze_webshop-berg

Recepten met berglinzen

quote quote

Ook lekker:

quote quote

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Laatste pins

Volg ons

Links