Bananabread met dadels en walnoten

bananabread
aantal_personen bereidingstijd moeilijkheidsgraad
12 plakjes 15 minuten
+ 60 minuten bakken
Gemiddeld

Bananabread is zacht, vol en bijzonder van smaak. Vooral wanneer je dit gebak (wat tussen brood en cake in zit) verrijkt met walnoten en dadels. Pecannoten zijn overigens ook geschikt en doe er wat gedroogde cranberry’s bij voor een fris-zoetzuur accent!

INGREDIËNTEN

  • klontje boter
  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • 70 gram bruine suiker
  • snufje kaneel
  • fijngeraspte schil van 1 (biologische) onbehandelde citroen
  • 50 gram grof gehakte walnoten
  • 50 gram GreenAge dadelstukjes of grof gehakte dadels
  • 1 theelepel sodium bicarbonaat (of bakpoeder)
  • 2 losgeroerde eieren
  • 250 ml melk
  • 2 grote, zeer rijpe bananen, geprakt

BEREIDEN

  1. warm de oven voor op 170 graden
  2. vet een cakevorm in met een klontje boter of bekleed de vorm met bakpapier
  3. zeef de bloem in een grote kom
  4. voeg suiker, kaneel, walnoten, dadelstukjes en sodium bicarbonaat (of bakpoeder) toe, meng door elkaar
  5. voeg citroenrasp, ei, melk en banaan toe en meng voorzichtig door elkaar
  6. giet het beslag in de vorm
  7. bak in het midden van de oven in ca. 60 minuten gaar, test de gaarheid door een satéprikker in het midden van het gebak te prikken: wanneer deze er schoon uit komt, is je bananabread klaar
  8. laat het gebak enigszins afkoelen en eet het het liefst nog lauwwarm met een flinke dot verse slagroom met wat kaneel erdoorheen!

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Laatste pins

Volg ons

Links