Appel & vanille

ÉCHTE APPEL VERDIENT ÉCHTE VANILLE!

 

Weinig mensen staan stil bij wat vanille eigenlijk is. Het is een term wat direct een smaak oproept wanneer je het woord hoort, maar wat is het nu precies? Vanillesuiker en vanillearoma hebben niet veel met échte vanille te maken. Échte vanille is het merg (de zaadjes) van de vanillepeul: deze peul ontstaat wanneer de vanilleorchidee is uitgebloeid. Zowel de schil van de peul als de minuscule zaadjes geven de welbekende vanillesmaak aan diverse gerechten. Vanille gaat heel goed samen met bijna alle zoete (maar ook hartige!) voeding, zo ook met appel. En deze combinatie hebben wij bij GreenAge dan ook voor jou direct bereikbaar gemaakt in de vorm van krokante gedroogde appel, verrijkt met écht, puur vanillemerg. De piepkleine zwarte stipjes die je op de appel ziet, zijn de vanillezaadjes (het merg). Echte appel verdient échte vanille. Net als jij!
 
De oermens verzamelde 10.000 jaar geleden al appels in het wild en in het nabije Oosten begon men 4.000 jaar geleden met teelt voor consumptie. Vermoedelijk is de appel via de oude Zijderoute naar Noord-Westelijk Europa gekomen. De Oude Grieken en Romeinen teelden appels op grote schaal en tegenwoordig is de appel niet meer weg te denken uit onze dagelijkse voeding. Appels worden meestal vers gegeten en daarnaast verwerkt in allerlei appelgebak en bijvoorbeeld appelmoes. Drogen kan natuurlijk ook.

 

Waar te koop?

bestel_in_onze_webshop-bulgur

Ook lekker:

quote quote quote quote

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Laatste pins

Volg ons

Links