Amandel-truffel caramel met zeezout

amandeltruffel
aantal_personen bereidingstijd moeilijkheidsgraad
4 personen 20 minuten
& afkoelen
Moeilijk

Soms even lekker zondigen. Met suiker – want dat heb je nou eenmaal nodig voor het maken van caramel. En heel luxe zondigen, want Zij van GreenAge gebruikt in dit recept truffelolie & zeezout voor een extra kick!

INGREDIËNTEN

  • 150 gram GreenAge Amandelen geblancheerd
  • 150 g suiker
  • el water
  • 2 theelepels truffelolie
  • de blaadjes van 3 takjes tijm
  • theelepel fleur de sel (zoutvlokken)

BEREIDEN

  1. doe suiker en water in een steelpan met dikke bodem en zet op hoog vuur
  2. laat suiker en water koken tot het goudgeel kleurt
  3. ondertussen rooster je de amandelen in een koekenpan goudbruin
  4. doe de amandelen in een kom en meng de truffelolie erdoor terwijl ze nog heet zijn
  5. bekleed alvast een bakplaat met bakpapier
  6. haal de pan suikerstroop van het vuur zodra deze goudgeel kleurt, meng de amandelen erdoor en stort uit op de bakplaat met bakpapier, verdeel over de plaat (NB: suikerstroop is enorm heet en stolt heel snel, dus het is zaak heel voorzichtig èn heel snel te werken)
  7. bestrooi de caramel met zout en tijm en laat volledig afkoelen en uitharden
  8. breek de caramel in stukken

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Laatste pins

Volg ons

Links