4 personen | 20 minuten & afkoelen |
Moeilijk |
Soms even lekker zondigen. Met suiker – want dat heb je nou eenmaal nodig voor het maken van caramel. En heel luxe zondigen, want Zij van GreenAge gebruikt in dit recept truffelolie & zeezout voor een extra kick!
INGREDIËNTEN
- 150 gram GreenAge Amandelen geblancheerd
- 150 g suiker
- el water
- 2 theelepels truffelolie
- de blaadjes van 3 takjes tijm
- theelepel fleur de sel (zoutvlokken)
BEREIDEN
- doe suiker en water in een steelpan met dikke bodem en zet op hoog vuur
- laat suiker en water koken tot het goudgeel kleurt
- ondertussen rooster je de amandelen in een koekenpan goudbruin
- doe de amandelen in een kom en meng de truffelolie erdoor terwijl ze nog heet zijn
- bekleed alvast een bakplaat met bakpapier
- haal de pan suikerstroop van het vuur zodra deze goudgeel kleurt, meng de amandelen erdoor en stort uit op de bakplaat met bakpapier, verdeel over de plaat (NB: suikerstroop is enorm heet en stolt heel snel, dus het is zaak heel voorzichtig èn heel snel te werken)
- bestrooi de caramel met zout en tijm en laat volledig afkoelen en uitharden
- breek de caramel in stukken