Bio producten

RIJST

Jasmijnrijst

HERKOMST BIO & FAIRTRADE JASMIJNRIJST – AMNAT CHAROEN & SURIN

Bio & fairtrade (Max Havelaar) jasmijnrijst van GreenAge komt uit Noordoostelijk Thailand, uit de provincies Surin en Amnat Charoen. Tientallen kleine boeren met ieder 2 tot 4 hectare grond, zijn verenigd in een boeren coöperatie die centraal de geoogste rijst droogt, schoont en verpakt.   Amnat Charoen is een gebied van grote natuurlijke schoonheid, ongerepte bossen en bergen, pittoreske rijstvelden, fruitboomgaarden en de rotsachtige stroomversnellingen in de Mekong rivier. Surin is de plek, waar de culturen van Laos, Khmer, Thai […]

Lees meer

Jasmijn – volkoren

VOLKOREN GEURIG THAIS GRASPLANTJE!

Volkoren jasmijnrijst kom je niet zo vaak tegen. En juist daarom zijn wij zo blij dat we je deze rijst kunnen aanbieden! Geuriger & smakelijker dan zilvervlies, en even gezond! Het vliesje zit nog om de rijstkorrel, wat ervoor zorgt dat je meer vezels binnen krijgt. De volkoren variant heeft een wat sterkere smaak en moet iets langer garen dan witte jasmijnrijst.   Jasmijn rijst, échte jasmijn rijst, komt uit Thailand. Deze rijstkorrel is lang, glad en zacht en heeft […]

Lees meer

Jasmijn – wit

GEURIG GRASBOEKET UIT TROPISCH THAILAND!

In 13.000 voor Christus, in een gebied wat nu in Zuid-Korea ligt, zaaide de prehistorische mens voor het eerst zelf rijst. Rijst is het op één na meest geteelde gras ter wereld. Ja, rijst is een grassoort, maar we noemen het graan. Maarliefst 90% van de wereldproductie van rijst komt uit Azië. Wanneer Thai “tham na” zeggen, gaan ze “rijstvelden doen.” En dat doen er veel, want op ongeveer 55% van de voor landbouw bedoelde grond groeien rijstplantjes.   Jasmijn […]

Lees meer

Basmati – volkoren

VOLKOREN VOOR VOLLE SMAAK EN VOEDINGSWAARDE!

Een van de meest gegeten rijstsoorten ter wereld. Maar dan met het voedzame en vezelrijke vliesje er nog omheen. De volkoren variant heeft een wat sterkere smaak en moet iets langer garen dan de witte.   Basmatirijst heeft een lange korrel die relatief droog kookt. Deze soort komt oorspronkelijk uit het noorden van India en wordt daar dan ook veel gegeten, net als in Pakistan (tegen Noord-India aan), waar de basmatirijst van GreenAge vandaan komt. Basmatirijst heeft haar naam te […]

Lees meer

Basmati – wit

WERELDBEROEMD IN AZIË. EN VER DAARBUITEN!

Basmatirijst heeft een lange korrel die relatief droog kookt. Deze soort komt oorspronkelijk uit het noorden van India en wordt daar dan ook veel gegeten, net als in Pakistan (tegen Noord-India aan), waar de basmatirijst van GreenAge vandaan komt. Basmatirijst heeft haar naam te danken aan haar aromatische, verfijnde geur: het is afgeleid van “vasmati”, uit het Sanskriet, wat “geurig” betekent. Basmatirijst is wat langer en dunner dan Thaise zus Jasmijn en ook wat droger. De rijst is uitermate geschikt […]

Lees meer

Calasparra

SPANJE’S BEROEMDSTE EN BESTE RIJST, AANGEBODEN DOOR GREENAGE!

Bij ieder nationaal rijstgerecht, smaakt rijst uit het land of gebied van herkomst van het gerecht het best. Zo maak je Louisiana “gumbo” met Amerikaanse lange korrelrijst, Indiase curry met basmati en Thaise khaow pad met pandan.   In Spanje is paella een gerecht dat traditioneel op zondag tijdens de lunch wordt gegeten met de hele familie of een grote groep vrienden. Iedere Spaanse regio heeft haar eigen manier van paella klaarmaken. Kom je aan de kusten vooral versies met […]

Lees meer

Calasparra

SPANJE’S BEROEMDSTE EN BESTE RIJST, AANGEBODEN DOOR GREENAGE!

Bij ieder nationaal rijstgerecht, smaakt rijst uit het land of gebied van herkomst van het gerecht het best. Zo maak je Louisiana “gumbo” met Amerikaanse lange korrelrijst, Indiase curry met basmati en Thaise khaow pad met pandan.   In Spanje is paella een gerecht dat traditioneel op zondag tijdens de lunch wordt gegeten met de hele familie of een grote groep vrienden. Iedere Spaanse regio heeft haar eigen manier van paella klaarmaken. Kom je aan de kusten vooral versies met […]

Lees meer

Wilde rijst

MANOOMIN – HET HEILIGE GRAAN VOOR OJIBWEG INDIANEN

Wilde rijst is geen rijst. Het is gras. En het komt nog wel in het wild voor, maar voor consumptie wordt het geteeld – voor GreenAge gebeurt dat in Canada. Tam gras dus eigenlijk! Maar dan wel heel mooi (heel lange smalle, zwarte korrels) en heel lekker (nootachtige smaak, stevige “bite”). Samen met maïs is wilde rijst de enige graansoort die inheems is in Noord-Amerika. Indianen oogsten traditioneel wilde rijst door vanuit een kano met houten stokken als een soort […]

Lees meer

Zwarte rijst

BOMMETJE VOL EIWITTEN. EIZWARTEN DUS!

De Thaise voorouder van de Italiaanse Venere Nero en op precies dezelfde manier te gebruiken, zowel warm als koud. En: hoe mooi en bijzonder zou het zijn, als je zwarte rijst gebruikt als basis voor een ouderwetse rijstvlaai? Zwarte rijst is voedzamer dan witte of zilvervliesrijst (vooral het eiwitgehalte valt op bij zwarte rijst), vol en rijk van smaak.

Lees meer

Rode rijst

VERRASSEND VOLKOREN VOL SMAAK EN KLEUR!

GreenAge rode rijst komt uit Thailand en lijkt qua smaak op jasmijnrijst (ook wel pandan genoemd), maar dan met een rode kleur en een wat vollere, stevigere “bite.” Rode rijst is een volkoren rijstsoort en voedzamer dan witte of zilvervliesrijst. Je gebruikt deze rijst precies zoals je andere rijstsoorten gebruikt.

Lees meer
Pagina 1 van 212

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Instagram

Volg ons

Links