Bio producten

QUINOA

Quinoa vlokken

PLATGESLAGEN DE MAKKELIJKSTE EN LEKKERSTE!

Quinoavlokken kun je zo door muesli mengen. Er een pap van koken of er soep en sauzen mee binden kan ook, maar wat dacht je van zelfgemaakte (vegetarische) kroketjes die je met deze vlokken paneert? Of gebruik de vlokken juist als basis voor de vulling van deze kroketjes. En wanneer je glutenvrij gebak of brood wilt maken, kun je quinoameel gebruiken maar je kunt ook zelf de vlokken (gedeeltelijk) malen in een keukenmachine. Hoe later je maalt, hoe meer smaak […]

Lees meer

Quinoa gepoft

VOOR JOUW EIGEN AZTEEKSE MUESLI- EN GRANOLACREATIE!

Gepofte quinoa is natuurlijk heerlijk door je yoghurt en als ingrediënt voor zelfgemaakte muesli en granola(bars). Maar je gebruikt het ook over salades en om over een toetje te strooien als crunchy en supermooie versiering. Die heel wat gezonder voor je is dan van die gesuikerde strooisels.  

Lees meer

Zwarte quinoa

BLACK BEAUTIES OP JE BORD

Meest bekend is witte quinoa. De zwarte variant is natuurlijk ontstaan uit de witte en heeft een duidelijkere, ietwat nootachtige smaak en een stevigere structuur dan witte quinoa. De krokantste quinoasoort is zwarte quinoa. Stel je eens voor hoe prachtig zwarte quinoa eruit ziet op je (witte) bord! Naast bijzonder lekker in salades, is zwarte quinoa net zo makkelijk toe te passen in alle gerechten waarvoor je rijst of andere granen zou gebruiken.   Zwarte quinoa is de meest voedzame […]

Lees meer

Rode quinoa

OM ERVAN TE BLOZEN ZO LEKKER!

Meest bekend is witte quinoa. De rode variant is natuurlijk ontstaan uit de witte en heeft een duidelijkere, ietwat nootachtige smaak en een stevigere structuur dan witte quinoa. Rode quinoa is nog gezonder dan witte quinoa. Zo bevat het meer vezels en het rode vliesje bevat extra voedingsstoffen. En terwijl witte quinoa relatief zacht wordt en soms zelfs uit elkaar valt door het te koken, blijft rode quinoa steviger en lekker krokant. Rode quinoa groeit uitsluitend in hooggebergten (witte quinoa […]

Lees meer

Witte Quinoa

SUPERFOOD & “MOEDERGRAAN.” MET DANK AAN DE INCA’S!

Quinoa is een van oorsprong Zuid-Amerikaanse plant met rood-oranje pluimen. De naam ‘quinoa’ komt uit het Quechua, de oorspronkelijke taal van de Inca’s, en betekent ‘Moedergraan’ of ‘Supergraan’. De Inca’s verbouwden quinoa al 5.000 jaar geleden op de extreme hoogtes van het Andesgebergte. Ze maakten quinoa klaar als rijst en beschouwden het als hun “heilige voeding.”   Tegenwoordig behoort quinoa tot de “superfoods” vanwege de uitzonderlijk hoge voedingswaarden. En we zijn zo ver dat je quinoa op tientallen, zo niet […]

Lees meer

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Instagram

Volg ons

Links