GreenAge haalt hazelnoten uit Italië. En dat is best een beetje bijzonder, want in Italië worden ten eerste zo’n 10 keer minder hazelnoten geteeld dan in Turkije. En ten tweede is het grootste deel van de Italiaanse hazelnoten bestemd voor verwerking tot hazelnoot(chocolade)pasta’s en voor binnenlandse consumptie. Bij GreenAge geven wij echter de voorkeur aan de bijna perfect ronde in Italië geteelde noten en dat heeft vooral te maken met de smaak (die wij verfijnder en gewoon veel meer jammie […]
Lees meer →RAUWE NOTEN
GreenAge haalt hazelnoten uit Italië. En dat is best een beetje bijzonder, want in Italië worden ten eerste zo’n 10 keer minder hazelnoten geteeld dan in Turkije. En ten tweede is het grootste deel van de Italiaanse hazelnoten bestemd voor verwerking tot hazelnoot(chocolade)pasta’s en voor binnenlandse consumptie. Bij GreenAge geven wij echter de voorkeur aan de bijna perfect ronde in Italië geteelde noten en dat heeft vooral te maken met de smaak (die wij verfijnder en gewoon veel meer jammie […]
Lees meer →Amandelbomen komen van nature voor in het Middellands Zeegebied, waar ze in het voorjaar prachtige wit-roze bloesems dragen. De amandelen zijn eigenlijk de zaden van steenvruchten die uit deze bloesems groeien. Onze amandelen komen uit Italië, van het eiland Sicilië om precies te zijn. Omdat wij de voorkeur geven aan de delicatere smaak van deze Italiaanse noten ten opzichte van de meestal verkochte Spaanse of Californische amandelen. Geblancheerde Siciliaanse Tuono Amandelen eet je zo uit het vuistje of […]
Lees meer →